2012-04-25

Rivning på Sommarhemsskolan

Just nu pågår som bäst rivning av Sommarhemsskolans paviljonger. Där har såvitt jag vet lågstadiet och en gång i tiden Komvux huserat.  //

7 kommentarer:

 1. Och mellanstadiet.

  SvaraRadera
 2. Jag gick där mellan 59 -62. Då fanns det ett mellanstadie där. Upp till 5:e klass tror jag. Höstterminen 1962 började jag i 4:e klass på Söderskolan. Då var mellanstadiet borta och kvar fanns då klass 1-3. I källaren, den del som vetter mot järnvägen, fanns ungdomsgården. Om jag inte missminner mej låg även vandrarhemmet där.
  Det är alltid tråkigt när byggnader som innehåller en massa minnen rivs, men någon i beslutande ställning har väl ansett att husen inte behövs längre.
  /Leif Tideborn/

  SvaraRadera
 3. Uddevalla har gett rivningsraseriet ett ansikte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad är det för mening med att behålla all gammal skit som inte går att renovera för det är i så dåligt skick, det är bättre att de bygger en ny skola som eleverna kan gå i utan problem.

   Radera
 4. Det hade varit trevlig om du hade följt rivningen och bygget där som när du följde rivningen av lundqvist järnhandel.

  SvaraRadera
 5. Gick där 66-69 då var det lågstadieskola. Sommartid var det vandrarhem. Det var alltid roligt att kolla in alla bilplåtar från andra län och alla konstiga fordon från utlandet. Det mest udda var ändå att vi hade kombinerad Gymnastik/Matsal. Först svettig gympa sedan lunch. Kanske inte skulle godkännas idag.

  SvaraRadera
 6. Jag gick där också måste varit 66-67. Då gick jag på lördagar.

  SvaraRadera