2012-04-22

Sunds herrgård - café och restaurang i härlig miljö

I går hade jag nöjet att besöka Sunds Herrgård för en fika i en härlig miljö. Jag har inte varit inne i huset sedan Janne Brittelund visade mig runt då han höll på att restaurera byggnaden. När Janne var färdig med restaureringen sålde han herrgården till de nuvarande ägarna familjen Sternang.

Sedan ett par år tillbaka pågår arbetet med att etablera Sunds Herrgård som restaurang, pub och café av klass.
Susanne Sternang tog emot och serverade oss kaffe med tante Randis tårta, en läckerhet med ursprung i Nordnorge - underbart gott!

Familjen Sternang har öppnat stora delar av herrgården så att besökaren kan titta runt och njuta av miljön. Läs mer om öppettider för caféet, restaurangen och puben här http://www.sundsherrgard.com/

Man anordnar även bröllopsfester och konferenser. Här följer nu en del bilder från byggnaden.

4 kommentarer:

 1. Wow! jag hade ingen aning om att det fanns en sådan verksamhet alldeles i mina hemtrakter. Detta ska jag promota genom cafe-besök & berätta för vänner och bekanta. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Går fint att åka skärgårdsbåt dit f o m 19 maj från centrala Uddevalla. Turlistan finns här: www.skargardsbatarna.com.

  SvaraRadera
 3. Det skulle vara både intressant och roligt att höra mer om herrgården.
  Jag har bott precis vid denna men man vet ändå inte så mycket.

  Magnus

  SvaraRadera
 4. Vem var egentligen ägaren efter kriget o fram till 1955. Hans barn var verkligen uppfostrade. Pojken,min skolkamrat,fick lära sig äta oskalade potäter. Det var lyx vid matbordet hos Fru Engelke på Västgötavägen 35,när vi fick råskalade potatisar. Hemma på herrgården gich det inte för sig. Inga efterlämnade matrester på den tiden. Det skulle norrmännen också komma ihåg i dagens lyxvälfärd. Jansson 1951.

  SvaraRadera