2012-04-11

Det nya Lindebergska huset

 
Här är bilden på det nya Lindebergska huset med adress Lagerbergsgatan 33. Arkitekten Stig Karmalm har enligt Björn Lindström och Martin Hultberg, som ägde huset som brann ned den 1 maj förra året, lagt ner hela sin själ i arbetet med att återskapa det nya Lindebergska huset.

Och nog är det likt det gamla huset med undantag av att det nya kommer att bli rött. Då skall man veta att det gamla husets ursprungsfärg var rött och det vill Björn och Martin återskapa.

Så här kommentarar Björn Lindström bilden i ett mejl:

"Hej Gunnar. 
Bifogar en bild på huset så som vi skulle önska att det blev uppfört. Det är den enda jag har i den röda nyans, vilket var husets originalfärg när det byggdes. (enligt klipp från Bohusläningen som ligger på din blogg).

Igår skickades anbudsförfrågan ut till ett antal byggnadsfirmor och vi hoppas inom någon månad kunna ta ställning om vi får möjlighet att återuppföra byggnaden, vilket är det mål vi på vår fritid arbetat för i snart ett år.

Med  vänliga hälsningar
Björn Lindström"  //

6 kommentarer:

 1. Vad fint! ..men det kommer inte att kosta gratis. Hoppas att de får möjlighet att bygga det. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen de lyckas återuppbygga huset. Skulle vara väldigt trist med ett hus med modern stil. Kul att de vill ändra om till originalfärgen. Den andra var väldigt dyster.

  SvaraRadera
 3. Stor Eloge till Martin & Björn för att de gör detta!
  Ni gör en jättetjänst för oss alla Uddevallare genom att bidra till att bibehålla det vackra klimatet på gamla Villagatan! Önskar fler var som er så hade vi haft en mycket vackrare stadsbild.

  /Christian

  SvaraRadera
 4. En fantastisk byggnad! Tänk att satsa så stort och ge oss flanörer något vackert att titta på.

  SvaraRadera
 5. Tack för att ni bygger upp det gamla Uddevalla.Vi måste vara rädda om vårt kulturarv.Historielösa personer förstör vår stad!

  SvaraRadera
 6. Tänk om Kommunen värnade om gamla hus! Skärets gamla villa står o förfaller bakom badhuset. Gamla huset vid vid Uddevalla Energi Hasselbacken önskas o rivas. Dom små fina husen vid Gamla tingshuset står o förfaller. Varför ser man inget värde i dessa gamla fina byggnader som skapar gemytlig atmosfär? Sätt eleverna på östrabo yrkes att renovera dessa så får dom riktig praktik. Fast det är ju jobbigare än o ge dom iPads.... IT guden har talat!

  SvaraRadera