2012-04-16

Flygbildgåta

Ännu en bild från den flygande fotografen Lennart Karlsson, Bromma. Bilden är tagen på ca 300 meters höjd den 10 april 2009 då det var riktigt klart väder.

Men känner du igen terrängen och sjöarna?  Inte helt lätt!  //

9 kommentarer:

 1. Magnus Andersson2012-04-16 21:24

  Det ser ut som Byrevattnet och Nedre Trästickeln. Fina skridsko och skidsjöar (om jag har rätt vill säga..)

  SvaraRadera
 2. Gissar på Skarsjön Bredfjället

  SvaraRadera
 3. Nedre Trästickeln och Byrevattnet. Viksjön uppe till höger.

  Jan A

  SvaraRadera
 4. Visst är det som Magnus a och Jan A skriver ovan: Byrevattnet närmast i bild, där bortom Nedre Trästickeln o längst upp i bild Viksjön. Den lilla sjön i bildens högerkant heter Mjövattensjön. Vacker natur men ganska tuff terräng att forcera när man skulle ta vattenprov i utloppsbäckarna,(kalkningseffektuppföljning).
  Peder Grahn
  f.d. vtn.provt.

  SvaraRadera
 5. Finns Lennart Karlssons andra bilder att se på någon hemsida någonstans? Jag tror det var just den 10 april som ett mindre privatplan flög förbi över mitt ställe, så jag kanske också hamnat på bild. Det vore jättekul att se i sådana fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taget den 10 april för tre år sedan således :-)
   Men skriv var "din" sjö (eller by..) ligger , så kanske det
   landar någon bild här senare ;-/
   L

   Radera
  2. Hoppsan, jag missade årtalet. Det var säkert något annat plan som flög förbi på ganska låg höjd här då. Jag håller till vid den södra delen av Kärnsjön, en dryg mil nordväst om var den aktuella bilden togs. Men det ligger ju i Munkedals kommun, så det är nog inte aktuellt på Uddevallabloggen.

   Radera
  3. Norra Håby är rätt så vidsträckt, kan vara Harska, Bäckevall, Lerberg, Öbbön eller....Torp (där också bloggmaskinisten hade några förfäder för ca 100 år sedan).
   Nåväl: kontakta Ua-bloggen, ty en del Håbybilder finns det allt :-)
   L

   Radera
 6. Oj, jag trodde det var Köperödssjöarna. Det är egentligen lätt att identifiera en sådan bild. Bara att jämföra med Google Earth!
  Hälsningar Maj-Britt J.

  SvaraRadera