2011-06-30

Vi flyttar till Thorburnska huset


Rätt svar på bildgåtan var alltså Thorburnska huset vid Kungstorget och den beskurna bilden kom från mitt lånekort. Och just i kväll flyttar vi in i en lägenhet vars fyra fönster fanns med i bildgåtan. Lägenheten har ytterligare ett fönster utanför lånekortets högra kant. Uddevallabloggens redaktion kommer således i fortsättningen att befinna sig bakom fönster nr 2 från höger på lånekortet ovan.

Skälet till att vi flyttar är att Skolgatan 8 håller på att evakueras inför en större ombyggnad. Enligt vad vi erfar kommer där att bli betydligt fler lägenheter än i dag då det är 13 st. Det kommer att bli 1-, 2- och 3-rumslägenheter och en enda 4-rumslägenhet. Fastighetsägarna från Stockholm är väldigt förtegna men vi gissar att det blir bostadsrätter. Sedan vi flyttat återstår endast tre bebodda lägenheter och dessa skall tömmas före 1 september. Fastighetsägare är ALM EQUITY i Stockholm. Företaget huttlar inte med sin affärsidé. Läs om företaget genom att klicka  HÄR!! 

Vi har besittningsskydd för en hyresrätt och kommer kanske att flytta tillbaka om det finns en lägenhet som vi gillar efter ombyggnaden. Vi har bott på Skolgatan 8 sedan 1 november 1989 så det känns lite konstigt att nu tvingas iväg.
Vår nuvarande fastighetsägare bekostar flytten och vi har anlitat MONSTERFLYTT från Linköping som arbetar över hela Sverige. och håller ett tempo i världsklass och är dessutom billigare än några lokala flyttföretag. Kan alltså varmt rekommenderas. Ikväll skall de sticka emellan med att flytta ett gigantiskt kassaskåp för Uddevalla kommun och när de imorgon är klara med vår flytt väntar ytterligare en flytt inom Uddevalla.

Det Thorburnska huset är byggt 1854 och ritades av den kände arkitekten A W Edelsvärd som även ritade Kampenhofsfabriken som byggdes 1856-58  //

7 kommentarer:

 1. Tråkigt att ni lämnar Skolgatan, hoppas ni kommer tillbaka, även om det nya läget blir strålande för den alltid lika alerta Uddevallabloggens redaktion. Lycka till Ulf G.

  SvaraRadera
 2. Jaha, då blir Uddevallabloggen skriven på BURSPRÅK i fortsättningen och bloggar´n själv slipper störas av godstågen.
  Förresten - kör raggarna runt Kungstorget som de gjorde på "min tid"? Det kan vara störande nog...

  SvaraRadera
 3. Men det är väl mer passande för en historiskt intresserad person som dig Gunnar, att bo i ett historiskt hus och så nära till statyn där du brukar börja med guidningarna som du gör så bra.

  Du kanske kan skriva lite om det Thorburnska huset och visa lite insider bilder senare?

  SvaraRadera
 4. Då kan du hålla koll på vår hjältekonung!!
  /M.

  SvaraRadera
 5. Bengt Norberg2011-07-01 17:24

  Hej Gunnar!
  Jag har själv, enligt mina föräldrar, bott i det huset vid Kungstorget. Måste ha flyttat därifrån när jag var vid 3-årsåldern. Mina föräldrar köpte då huset på Fjllvägen 4.

  Med vänlig hälsning:
  Bengt Norberg
  bengtyngvevaldemar.norberg@comhem.se

  SvaraRadera
 6. Och där har ju också självaste Evy Gahnström bott! Det måste ju vara samma lägenhet, jag minns det runda fönstret. Sämre evakueringsbostad kan man få!

  SvaraRadera
 7. annaama: Ja det har hon gjort och gör nu igen. Hon bjöd oss på inflyttningsfika igår kväll. Vi bor en trappa upp. Våningen under Evy. Gunnar

  SvaraRadera