2011-06-21

Carina Åström (S) ny ordförande i NU-styrelsen

Den 5 november 2010 skrev jag nedanstående text. Den gången blev det inte verklighet men nu tycks det bli av.

Förra vänsterpartisten Carina Åström (S) blir ny ordförande i NU-sjukvårdens styrelse. Hon efterträder således Britt-Marie Andrén Karlsson (S), som kommer att ägna sig åt regionutvecklingsfrågor framöver.

Carina Åström är utbildad sjuksköterska och har lång erfarenhet inom Västra Götalandsregionen alltsedan regionbildningen 1998. Fram till 2006 satt hon för Vänsterpartiet i regionstyrelsen och regionen högsta sjukvårdsorgan, hälso- och sjukvårdsstyrelsen (senare hälso- och sjukvårdsutskottet).

Carina Åström var en av de s.k. förnyarna i Vänsterpartiet. Hon liksom de flesta av förnyarna lämnade Vänsterpartiet 2006. Sedan ett år tillbaka är hon medlem i Socialdemokraterna.

Carina Åström är 56 år och sambo med förra regionrådet Lennart Löfgren (S). Löfgren är för övrigt en av utredarna bakom "Utredningen om regionbildning Värmland – Västra Götaland". // 

1 kommentar:

  1. ... och Spjut sitter på kammaren och surar. När han fick veta att han skulle avsättas stannade han hemma.

    Tillsättningen av Spjut som ordförande visar hur dålig känsla politikerna har för vad de ställt till med i NU sjukvården. Det var verkligen ett slag under bältet på personal och i sista hand patienter.

    Hans kommentarer om Vård2010 som orförande visade hur dålig känsla han hade för vårdens problem. Det är en paradox att sjukvården har en av landets sämsta arbetsgivare - regioner och landsting.

    SvaraRadera