2011-06-21

Uddevalla Sim certifierad för sin simundervisning

( VM-simmaren Mattias Carlsson med simskoletjejerna Emelie, Ella, Julia och Felicia)

Uddevalla Sim har idag fått certifiering för föreningens simundervisning av Svenska Simförbundet.

Förutom Uddevalla Sim är det endast ytterligare fyra föreningar i Sverige som hittills har fått certifiering säger chefstränare Dennis Fredriksson.
- Givetvis är vi jätteglada att vi får certifieringen av förbundet. Men viktigast är det för våra medlemmar som därmed får en kvalitetssäkring. Vi har ju som vision att Uddevalla skall bli Sveriges första kommun med 100 % simkunnighet och då krävs givetvis den högsta kvalitén i undervisningen för att barnen skall få optimal utveckling i sin simundervisning på alla nivåer. Oavsett om ett barn går i Baddaren eller i någon av våra Pingvin eller Fiskengrupper skall utbildningen alltid vara av högsta klass. Som förening har vi ambitionen att alltid ligga i utvecklingens framkant och certifieringen är en god garanti för det.

Uddevalla Sim har sedan hösten 2010 successivt implementerat hela Svenska Simförbundets utbildningslinje, Simlinjen, och har därigenom fått stor utveckling i simundervisningen. Det har även uppskattats av medlemmarna som det senaste året har ökat med mer än 10% i verksamheten.

- Efter ett år med periodvis stort omställningsarbete i undervisningen ser vi nu en fantastisk resultatutveckling hos barnen. Dels lär de sig simma mycket snabbare, klarar av fler utmaningar och blir mer motiverade att prova på nya övningar. Det gör att barnen också har mycket roligare under sin undervisning. Och det mest positiva är att vi med tiden kommer vi att se fler barn som lär sig simma tidigare vilket ökar simkunnigheten i kommunen.

Ansvariga för föreningens simundervisning är Anna Lundroth - Strömberg och Angelica Risebrandt. De har under året arbetat intensivt med övriga instruktörer, ny- och vidareutbildat teamet och skapat förutsättningarna som nu leder till certifieringen.

- De har gjort ett fantastiskt arbete och kompletterar varandra enormt väl. Anna har över 10 års erfarenhet på heltid som ledare i simskolan och Angelica har en lång och framgångsrik karriär som elitsimmare. De har tillsammans skapat en väldigt bra miljö både för barnen och för alla de instruktörer som föreningen har i verksamheten. Utan Anna och Angelica har arbetet med Simlinjen och en certifiering tagit betydligt längre tid, avslutar Dennis Fredriksson.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar