2011-06-20

Utskälld för dålig Gustafsbergsväg

Jag brukar avhålla mig från att allt för mycket kommentara mitt jobb på Gustafsberg, men nu gör jag ett undantag.

Efter den hårda vintern är infartsvägen ned mot vandrarhemmet och Snäckan i mycket sämre skick än vanligt. Hade vi haft ekonomiska möjligheter att omgående asfaltera om vägen, så hade det redan varit gjort. Som de flesta förstår är asfaltering mycket dyrt. Vi har därför i de värsta hålorna lagt i kallasfalt, men den håller inte särskilt länge.

Jag är naturligtvis tacksam över synpunkter på våra byggnader och annat på Gustafsberg, men det finns gränser för vad man kan acceptera att ta emot.

I dag när jag satt och åt lunch tillsammans med personalen i badrestaurangen kom det fram en man med siktet inställt på mig. Vi var inbegripna i ett samtal men mannen tog ingen hänsyn till det utan bröt in mitt i samtalet och spände ögonen i mig.

- Är det du som är chef här? sa han högt och ljudligt.

- Ja, replikerade jag.

- Skall vägen se ut så där?! sa han ilsket.

Jag blev ganska ställd, dels över att bli störd i lunchen och dels över hans utbrott.

- Vi har inte ekonomi för närvarande att laga den, replikerade jag lugnt.

- Det är väl viktigare än att klippa gräset!, fräste han och gick sedan snabbt därifrån och tillbaka till sitt bord. (Just idag när det är fint väder går gräsklipparna för fullt då det gäller att passa på mellan regnskurarna).

Vi som tvingades åhöra denna ohyfsade främling blev oerhört upprörda över hans utbrott och pratade om det resten av lunchen. Jag fick heller ingen chans att förklara närmare för honom vad jag menade.

Folk brukar säga att jag alltid är så lugn, men i dag hade jag haft lust att bete mig likadant som denne "ohyfsing". Även om jag är lugn utåt så kokar jag fortfarande inombords fast det i skrivande stund har gått två timmar sedan "överfallet". //

12 kommentarer:

 1. Varför inte ställa bilen på parkeringen efter infarten och promenera genom idyllen ner till restaurangen och Snäckan. Vägen skulle må bättre och många skulle få en härligare upplevelse av miljön.

  Föreslår Marie Johansson

  SvaraRadera
 2. Ohyfsad är bara förnamnet! Vilka människor det finns! Vi läsare av Uddevalllabloggen är på din sida Gunnar. Tack för ett underbart Gustafsberg.

  SvaraRadera
 3. Det är inte bra att hålla inne sina aggressioner! Du skulle åtminstone rättat till hans slips, om han nu hade en sådan eller borstat av hans kavaj.

  Jag har en kompis som frågade en ilsken herre: "Vem f-n har klippt dig". Den ilskne herren kom av sig helt.

  SvaraRadera
 4. Vänliga veckan har tydligen börjat.....

  SvaraRadera
 5. Jag uppmanar ohyfsingen att be Gunnar om ursäkt.
  Gunnar gör ett mycket bra arbete för Uddevalla och speciellt Gustafsberg. Din kunskap och ditt engagemang för staden ger oss Uddevallabor mycket stor glädje. Forntid till framtid, nuets ansvar. Tack Gunnar.

  SvaraRadera
 6. Ja tyvärr träffar man ibland på den typen av människor. Tyvärr känns det jobbigt även om man inser att de har mest problem med sej själva.

  SvaraRadera
 7. Ja men vägen är under all kritik JAG HAR SJÄLV KÖRT DÄR FÖR INTE SÅ LÄNGE SEDAN oK pARKERA NI SOM KAN GÅ vI SOM HAR SVÅRT FÖR O KUNNA GÅ ELER PÅ ANNNAT VIS BEHÖVER KÖRA SÅ LÅNGT SOM MÖJLIGT KANN FÖRSTÅ DEN PERSONEN MEN MAN FÅR JU INTE BÄRA SIG ÅT HUR SOM HELST FÖR DET

  SvaraRadera
 8. Ta inte åt dig så rysligt Gunnar. Det finns massor av ohyfsade människor som man inte kan bry sig om. Det är ju viktigt att få många gäster till den vackra Snäckan och restaurangen men så länge vägen inte är sämre tror jag inte att de som har ärende tvekar. De som bara kör ner framför Snäckan och vänder vill jag vara utan.

  SvaraRadera
 9. Magnus Billestedt2011-06-22 18:56

  personen i fråga var inte i sina sinnes fulla bruk och borde omgående be Gunnar om ursäkt

  SvaraRadera
 10. Finns det nån som kan tala om vad som skall hända på Gustavsberg? Jag antar att det kommer att regna! Hittar ej någon agenda,främmade som kommer undrar? Naturligtvis gäller det midsommarafton.

  SvaraRadera
 11. Det står "överallt" att midsommarfirandet börjar kl 16 på Gustafsberg.

  SvaraRadera
 12. Gunnar! Du skulle ha talat med hela handen! Då skulle du ha satt mannen på plats!
  /M.

  SvaraRadera