2011-06-29

Lars Helldin tar över efter Sten Axelsson som ny sjukhusdirektör i NU-sjukvården

PRESSMEDDELANDE VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Till ny sjukhusdirektör i NU-sjukvården har Lars Helldin utsetts. Han är idag tf sjukhusdirektör.

– Lars Helldin har gjort ett utmärkt jobb som tf direktör. Tillgängligheten till vården vid sjukhuset har ökat och det är viktigt att han nu får fortsätta arbetet med ytterligare förbättringar, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Lars Helldin är 55 år, bor i Trollhättan och var tidigare områdeschef för vuxenpsykiatrin inom NU-sjukvården. I januari i år utsågs han till tf sjukhusdirektör, när Sten Axelsson lämnade NU-sjukvården för att bli servicedirektör i Västra Götalandsregionen.

– De här månaderna som tillförordnad sjukhusdirektör har varit mycket stimulerande. Tillgängligheten och produktionen har ökat men den stora utmaningen nu ligger i fortsatt kostnadskontroll, säger Lars Helldin.

– Jag upplever också att vi nu mer och mer inom NU-sjukvården kan fokusera på vårdens innehåll, och jag vill bland annat jobba med att stimulera medarbetarnas kreativitet i hur vården ska bedrivas utifrån de ramar vi har, fortsätter Lars Helldin.

Lars Helldin är specialist i allmänpsykiatri och har disputerat i psykologi. Han har under hela sin läkarkarriär varit verksam vid Norra Älvsborgs länssjukhus och senare inom NU-sjukvården.

– Lars Helldin har på sina chefsposter alltid arbetat målmedvetet. Han har under sin tid som tillförordnad sjukhusdirektör också visat en förmåga att kombinera NU-sjukvården med helheten Västra Götalandsregionen, vilket jag tror blir allt viktigare för regionens samlade hälso- och sjukvård, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Formellt tillträder Lars Helldin som ordinarie sjukhusdirektör den 1 juli.

NU-sjukvården är en av sjukhusgrupperna inom Västra Götalandsregionen och består av fem sjukhus: de båda större sjukhusen Norra Älvsborgs länssjukhus (Näl) och Uddevalla sjukhus, samt Lokalsjukhuset i Lysekil, Strömstad och Bäckefors. Sjukhuset har omkring 5000 anställda.

För ytterligare information, kontakta Lars Helldin, telefon 073-376 72 40, eller regiondirektör Johan Assarsson, telefon 070-249 17 24. //

3 kommentarer:

 1. vet du vad som är för och akter, DET visste man i alla fall med dom gamla Thordénbåtarna.
  anonyme Bengt

  SvaraRadera
 2. Fortsatt kostnadskontroll ... Var och när finns kostnadskontroll i NU sjv? Axelsson spenderade 1 miljard på att skapa kaos . Är det det vi skall bevara. Ett rent fantasifoster till uttalande.

  SvaraRadera
 3. Man känner sig manipulerade av denna läkare. Vid första kontakt väldig trevlig Men började ställa konstiga frågor i form av förhör exempelvis ville veta om man var homosexuell eller inte. I bland blev han irriterad om man inte svarade som han ville. Man fick aldrig information om sin diagnos och behandling det var bara att göra som han sa enligt honom man fick inte ifråga sätta då blev han arg. Han var väldig diktatorisk och det började känna som en makt kamp med honom. Jag skulle få psykolog kontakt som var beviljat av Jöran Björling men han satt stop för detta. Till slut har jag fått diagnosen Aspergers från en annan läkare. Hade Lars Helldin varit mer kompetent kanse han skulle sätta rätt diagnos.

  SvaraRadera