2011-06-09

Sjung om studentens lyckliga dar???

Kvällen och natten till i går var det skolavslutningsröj längs Strandpromenaden mellan Skeppsviken och Landbadet. Enligt uppgift var det flera hundra elever vid Landbadet och som det såg ut efteråt. Uppeldade parkbänkar och krossat glas i mängd.

Och fortfarande i dag kunde man se spåren efter bärsärkarna. Dessa elskåpen vid Bodelebäcken har vräkts över ända och ett annat i närheten står och svajar.

Fyra poliser lär ha varit på plats för att ta hand om fylleristerna. Kanske man till nästa år skall mobilisera en större polisstyrka som debiterar skolorna för sin insats?  //

6 kommentarer:

 1. Tycker inte att skolorna ska betala elevers fritids"aktiviteter"...Fritiden ska väl ändå de eller föräldrar stå för...och är de studenter så är de ju myndiga. Enligt mina elever som då också tar studenten så var det mycket "folk" som var äldre som förstörde (ja äldre här är ju då ca 20 års åldern...ha ha) Frågan är då om hur länge skolan ska betala för elever som gått ut för 1-år sedan eller kanske upp till 5 år sedan....ha ha....

  SvaraRadera
 2. Är detta kanske en baksida av de vackra reportage om studentbaler du gjort här tidigare i bloggen, Gunnar?
  I någon sk kvällstidning läste jag att ta studenten kostar bortåt, ofattbara, 16 000:-. En summa som bara en viss del av utgångseleverna har råd att betala.
  Kanske borde det även kalkyleras med liknande kostnader som denna förstörelse. Är det då studenterna som har råd att fira sin student som gjort detta eller de som står vid sidan om? Eller som tidigare skribent skrev, några andra från "stan" som vill passa på att fira igen... eller protestera mot att man inte kunde ha en "riktig student" när man lämnade gymnasiet bakom sig.
  Hela studentfirande tycks ha blivit business och geschäft. Och liknande företeelser ser man även i andra sammanhang, ex konfirmationen där det också hängs blommor och presenter runt halsen och så vidare. Om man inte ser klasskillnaderna i andra sammanhang så kan man titta på dylika "examenstillfällen" så syns de.

  SvaraRadera
 3. Tragiskt att se Uddevallas framtid. Giriga och bortskämda småungar. Nu väntar arbetslöshet för var tredje. Leva fan gjorde ni bra i alla fall!

  SvaraRadera
 4. hello! var över i tjernobyl, kunde se deras 50m,
  badanläggning var i lika bra skick som Landabadet.

  SvaraRadera
 5. dessa elskåp tror jag är 125 amp st.säkringen sitter på annnat ställe Det räcker med en duktig grästrimmer vid lite regn för att olyckan är framme

  SvaraRadera
 6. I det runda hopptornets botten ligger ensk. elstege,rakt nedanför landplats för de små liven.DENNA stege ligger på sidan,och är sk rullställnging den är ca 60-90 bred.svår o se när det blåser!

  SvaraRadera