2011-02-01

Slutar på Bohusläningen(Anders Netshagen)

Tre verkliga "tungviktare" på Bohusläningen går nu i pension. Det är journalisterna Anders Netshagen, Nina Olsson och fotografen Bengt Öberg. Alla tre ha vi vant oss vid då vi läser Bohusläningen och jag var lite nyfiken på om tidningen idag alls skulle nämna att de slutar. Men jodå, de finns där med bild och allt.

Av de tre är det Anders Netshagen och Bengt Öberg jag känner bäst. Och så sent som för en vecka sedan åt jag lunch med Nina Olsson. Nåja, det var ingalunda planerat men kom sig av att hon och en kollega hade svårt att hitta bord på en av stadens lunchrestauranger och jag satt ju ensam vid mitt bord. Ett trevligt samtal blev det och det var då jag fick veta att hon och de andra två nu skulle gå i pension (fast ingen av dem har ju den "riktiga" pensionsåldern inne).

Anders Netshagen är född i Skrävlinge i Skåne och googlar man på hans namn får man bilden av en musiker och en glad gamäng som spelat i flera kända skånska band. Fortfarande underhåller han sin omgivning bl a genom att sjunga Taube. Han är också en duktig fotograf med naturbilder som specialitet.

(Bengt Öberg)

Bengt Öberg är den skicklige fotografen som gärna delar med sig av sitt kunnande genom att vara cirkelledare för fotokurser. Bengt Öberg är född i Njurunda församling i Medelpad. Numera är det mest Koster som är i hans fokus och jag skulle tro att det var hans naturintresse som en gång förde honom dit.


(Nina Olsson)

Och som förstås av ovanstående så känner jag inte Nina Olsson lika väl, men har ändå med stort intresse läst det mesta hon har skrivit i Bohusläningen. Jag tänker förstås framförallt på hennes artiklar om NU-sjukvården.

Uddevallabloggen önskar alla tre ett gott och långt pensionärsliv!

(Bilderna har jag snott från deras egna Facebookkonton)

4 kommentarer:

 1. Även Emma Wange slutar. Hon är en av landets bästa ledarskribenter.

  Man undrar vad som blir kvar av Bohusläningen? Om ni läser tidningen ses ofta artikal från TTELA införda. De är ju samma koncern och det skulle ej förvåna mig om man slog ihop TTELA och Bohuslaningen till en tidning. TTELAläningen?

  Eller varför inte TBE ? Det vill vi ju inte heller ha - men kan vaccinera sig. Hur vaccineras man mot att en koncentration av mediamakten. Det är trist eftersom vi i Fyrbodal då bara får en tidningsredaktion och som via STAMPEN är sammanflätat med GP och styret i Göteborg och region. En farlig utveckling !

  Om detta (Göteborgsandans baksida) kan man läsa i veckans nummer av FOKUS.

  http://www.fokus.se/2011/01/goteborgsandan-infor-ratta/

  SvaraRadera
 2. Det var väl nämnda Emma som i en ledare kallade Västerlånggatan för "stadsmotorvägen"?!

  SvaraRadera
 3. Tack för lång och trogen tjänst. Då jag sysslar mycket med musik, har jag oftast träffat Anders H. mest. Hoppas han nu ägnar sig åt sina många fritidsintressen!

  Visste inte att Wange skulle sluta också. Mycket professionell, även om hon ibland tog lite för lätt på en del saker och gärna generaliserade i sånt hon inte hade bra kunskap om. Men en klart lysande stjärna under sin tid här.

  SvaraRadera
 4. Anders NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN. Det blev visst ett H... ? :)

  SvaraRadera