2011-02-25

Arbetet med att bygga upp badhytterna vid Sörkullen har påbörjats

Nu pågår arbetet för fullt med att bygga upp badhytterna på Sörkullen efter branden natten till den 12 april 2008., Jag hade bara jobbat på Gustafsberg sedan den 1 januari det året då jag blev väckt av Räddningstjänsten som berättade att det brann på Gustafsberg.

-Herregud, hann jag tänka. -Vilken byggnad är det som brinner? Direkt fick jag veta att det var badhytterna på Sörkullen som brann och då drog jag en lättnadens suck. Det var i alla fall ingen av de mer värdefulla byggnaderna. Räddningstjänsten bad mig att åka dit och jag var där runt halv femtiden på morgonen. Då var det fortfarande mörkt men badhytterna var helt nedbrunna.

Sedan 1950-talet har Uddevalla kommun skött badplatsen vid Sörkullen och därför var badhytterna inte försäkrade av Gustafsbergsstiftelsen. Redan tidigt fick jag höra av folk att de ville att badhytterna skulle byggas upp igen. Och förra året beslutade Kulur och Fritid att avsätta pengar till återuppbyggandet. Reine Laurell som svarar för återuppbyggnaden berättade för mig i morse att folk som kommer förbi byggarbetsplatsen uttrycker förtjusning över det pågående bygget.

Du kan läsa om branden genom att klicka HÄR!! //

3 kommentarer:

 1. Kul!!
  Men det borde byggas i sten! Tänk på bocken i Gävle!
  /M.

  SvaraRadera
 2. Åtminstone borde golvet vara i något icke brännbart material med tanke på engångsgrillarna.

  SvaraRadera
 3. Jag roade mig med att titta på EXIF-informationen på bilderna på de grillande flickorna och får fram att bilderna är tagna 11 april 2008 kl. 18:55.

  SvaraRadera