2011-02-09

Sandra Hansson fråntas segern i König Ludvig Lauf

I söndags vann Sandra Hansson långloppet König Ludvig Lauf bara sekunder före schweiziskan Seraina Boner, som helgen innan vann Marcialonga före just Sandra.

Nu ropar förståsigpåare i tidningsrubriker ut att "Hansson slog rivalen blodig". Med den rubriksättningen får man ju uppfattningen att hon med vett och vilja pucklat på Boner med sina stavar.

Så är ingalunda fallet, det kan vem som helst se om man följer de sista kilometrarna av loppet. Däremot byter hon spår flera gånger på ett sätt som kan uppfattas som att hon avsiktligt stänger vägen för Boner. Jag har tittat på slutstriden flera gånger och anser att hon hela tiden söker bästa möjliga glid, ibland i spåret och ibland bredvid spåret. Okej, hon ställer sig några gånger i vägen för Boner men var det med vett och vilja? Alltså har hon sneglat efter Boner och avsiktligt bytt spår för att hindra henne? Jag kan inte se att hon hela tiden vrider på huvudet för att ha koll på var Boner är, snarare tvärtom. Hon är fokuserad på sitt eget lopp.

FIS, det internationella skidförbundet, menade att det var regelrätt körning från Sandras sida och friade henne. Men då gick arrangören Ski Classics istället in och diskade henne.

– Det var aldrig avsikten att medvetet förstöra för Seraina Boner, säger Hansson till norska VG och deklarerar att hon finner sig i beslutet och överklagar inte.

Se slutstriden i loppet själv, klicka HÄR!  //

5 kommentarer:

 1. Även en timid tjej som Sandra kan bli irriterad när någon bakifrån ideligen kliver på hennes skidor!

  SvaraRadera
 2. För att få detta uppträdande till något annat än osportsligt fusk så måste man vara antingen fullständigt okunnig vad gäller längdskidåkning, eller extremt enögd lokalpatriot, eller kanske, en kombination av båda...

  SvaraRadera
 3. Det är helt klart fusk, även om man ser med svenska ögon får man inte vara blind.
  Blir riktigt besviken på henne att hon körde så fruktansvärt fult. Man kan inte skära in o ställa sig på någon annans skidor.

  SvaraRadera
 4. Läs mer om Sandra på Skisandra.com
  Sandra är en riktig kämpe. UIS är en fin klubb.
  Lycka till i framtiden Sandra!

  SvaraRadera
 5. Tack för att du väljer Uddevalla Sandra
  Bästa reklamen!
  Vi håller tummarna för dig. Lycka till.

  SvaraRadera