2011-02-07

Gamla HAIF:are (Herrestads AIF)

Insänt av Kjell Johansson:

"Hej Gunnar!

Nu ska Du få lite "nostalgika". Bilden är tagen på gamla goa Buavallen 1946-47. Det var mer en grusgrop än fotbollsplan. Jag har själv spelat där. Det var ingen höjdare.

Övre raden från vänster: Yngve Andersson, Alf Olsson, Ivar Henriksson, Nils Framvik, Roy Karlsson och Folke Andersson. (Yngve och Folke var bröder).

Knästående från vänster: Sven Svensson, Egon Sjöberg, Gösta Jägerbrandt, Valle Mattsson och Bertil Josefsson.

Alf Olsson och Bertil Josefsson blev sedermera mycket etablerade spelare i Munkedals IF, resp. IFK Uddevalla under hela 50-talet och i början på 60-talet. Egon Sjöberg kom till HAIF från Uddevalla IS på 40-talet. Alla de övriga spelarna representerade bara Herrestads AIF under deras karriärer. Alf Olsson och Roy Karlsson är de två som fortfarande är i livet.

kjelljo."

4 kommentarer:

 1. "Goa gubbar"
  Yngve Anderssons fru May bor fortfarande kvar på Grytingen. Min pappa och Maj var kusiner. Jag var där och hälsade på för en tid sedan och då höll man ju på för Ikea-bygget förstås.

  Jan A

  SvaraRadera
 2. Slår mej hur fort ett liv går.

  SvaraRadera
 3. Härlig bild morbror!
  Jag har liksom min pappa Alf (på bilden) haft Holmavallen som hemmaplan under min tid i damlaget på 80-90-talet. Den var känd för sin uselhet och en tröst för gästande lag som hade något att skylla på när de förlorade....Pappa Alf och mamma Maj-Britt firade förresten 60-årig bröllopsdag igår. Still going stong och helt underbara!
  Madeleine

  SvaraRadera
 4. Egon sjöberg var min farfar.

  SvaraRadera