2011-01-31

Helsingborg tar efter Uddevalla och satsar på miljön

Nu skall Helsingborgs stad genomföra ett miljöprojekt med Uddevalla som förebild. Naturvårdsverket ger 430 000 kr till projektet "Självklart inför varje beslut". Ordföranden i Miljönämnden Anna Jähnke (M) berättar för Helsingborgs Dagblad att projektet går ut på att staden skall veta vilken miljöpåverkan ett visst beslut innebär. Målet är att ta fram en checklista, som ska ligga till grund för de beslut som fattas inom stadens verksamheter. Den skall sedan finnas hos alla förvaltningar.

Rent konkret skall pengarna från Naturvårdsverket användas till att anställa en projektledare, genomföra workshops och så skall man göra ett studiebesök i Uddevalla kommun som kommit mycket långt i sitt miljöarbete.

Uddevalla fick redan 2004 EMAS-diplomet av Miljöstyrningsverket. (EMAS = "Eco Management and Audit Scheme"). EMAS är EU:s  frivilliga miljöstyrnings- och miljörevisionsordning och Uddevalla blev först i Sverige att få diplomet.

Läs mer om Uddevalla kommuns miljöförbättrande åtgärder, klicka HÄR!! //

1 kommentar:

  1. Liten rättelse bara, något Miljöstyrningsverk finns inte, däremot Miljöstyrningsrådet som jag själv sitter i styrelsen för sedan många år.

    Uddevalla var första kommun, däremot inte först i Sverige med EMAS-registrering.

    SvaraRadera