2011-01-08

Håndballjentene årets lag vid norska idrottsgalan

(Arkivbild Norska håndballforbundet)

Det norska damhandbollslandslaget fick i hård konkurrens priset som Årets lag i den norska idrottsgalan i Hamar i kväll.

Damhandbollen har mycket hög status i Norge och tänk att våra svenska handbollsdamer slog håndballjentene på deras egen hemmaplan vid EM i december!

Och som väl alla vet möttes de i finalen där dock norskorna blev för starka. Men ett EM-silver till damlandslaget under Uddevallabon Per Johanssons ledning är en prestation som smäller högt.

Per Johansson hyllades av publiken i Agnebergshallen både i torsdags då Kropps dam mötte Lugi och i går då Kropps herr mötte Rimbo. Och mer blir det alldeles säkert.

Bohusläningens guldmedalj för bästa idrottsprestation då? Nej inte som stadgarna ser ut nu. Så här står det:

"För att vara aktuell som kandidat till Bohusläningens Guldmedalj skall personen ifråga vid tillfället för prestationens genomförande tävla för en förening ansluten till RF (Riksidrottsförbundet - min anm) och belägen inom Bohusläningens huvudsakliga utgivningsområde. Guldmedaljen utdelas till enskild idrottare eller till det lag som utfört årets idrottsprestation".

Den svenska idrottsgalan äger rum den 17 januari men där är nomineringarna redan klara. Till årets ledare är nominerade: Joakim Abrahamsson/Magnus Ingesson – (Längdskidor), Magnus Norman – (Tennis), Martin Vestby – (Cykel), Johan Wallberg – (Simning).

Årets lag då? Nej, där är också nomineringarna klara: Innebandylandslaget, damer – (Innebandy), Lag Anette Norberg – (Curling), Sprintstafettlandslaget, damer – (Längdskidor), Stafettlandslaget, herrar– (Längdskidor).

Årets prestation då? Nej, till det är nominerade: Björn Ferry – (Skidskytte), Emma Green – (Friidrott), Marcus Hellner – (Längdskidor), Anja Pärson – (Alpint).

Man kan undra om nomineringarna var klara före EM-handbollen? Men i mars då har ju Uddevalla sin egen idrottsgala. Självklart kommer Per att hyllas då!

För att återgå till den norska idrottsgalan så fick cyklisten Thor Hushovd inte mindre än tre pris: Bästa manliga idrottsman, Utövarnas pris och Årets navn (motsvarigheten till vårt Jerringpris där folket röstar). Det var en rörd Hushovd som tog emot sina priser. Att lägga märke till var att skidkungen Petter Northug inte fick ett enda pris trots att han tog två guld, ett silver och ett brons vid OS i Vancouver. //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar