2011-01-18

Kampanj bakom Jerringpiset?

Igår fick Therese Alshammar Jerringpriset vid Idrottsgalan i Globen. Jerringpriset sägs vara det pris som röstas fram av "svenska folket".

Vilka är då "svenska folket"? Ja, man tänker sig att det är den indrottsintresserade allmänheten som framför TV-soffan ringer och röstar på sina kandidater. Men var det då det som hände?

Tyvärr för Jerringsprisets status och tyvärr också för Therese Alshammar kom det idag uppgifter om att Svenska Simförbundet redan i november inledde en kampanj för att just Alshammar skulle få Jerringpriset. Simförbundet skall ha skickat ut minst 500 mejl till de sina med uppmaningen att rösta på henne. Om man sedan tänker sig att dessa 500 e-postmottagare i sin tur vidarebefordrat uppmaningen till alla i sina e-postlistor så har kampanjen nått långt. Och kan man med en sådan kampanj då hävda att det är svenska folket som röstat?

För Therese Alshammar kom Jerringpiset som en överraskning. Det bekräftade hon själv per telefon från Mexiko i morse. Och vi var många som blev överraskade. Det talades till och med om en skräll!

Kan man då överhuvudtaget ordna en omröstning där "folket" själv får lägga sin röst? Tveksamt tycker jag då det finns så många sätt att lura systemet. //

5 kommentarer:

 1. Det var på tiden att Therese vann. Hon är bäst i världen under hela året och inte bara på en tävling.

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att inte Svenska Handbollsförbundet kom en sådan ide´!!
  /M.

  SvaraRadera
 3. Therese var en värdig vinnare,det är bara för mycket skidor och handboll.

  SvaraRadera
 4. ...jag höll verkligen tummarna för simmardrottningen!

  Ulf G.

  SvaraRadera
 5. Therese Alshammar har har hållit en hög nivå i många år, dessutom kommit tillbaka på världsnivå vid en ålder då många andra simmare lägger av. Hon är väl värd sitt pris. Dessutom har alla förbund lika stor möjlighet att göra kampanjer, alla har internet, alla har maillistor. 500 mail är heller inte mycket till kampanj.

  SvaraRadera