2011-01-10

Sjukhusdirektör Sten Axelsson avgår

Precis som Uddevallabloggen har förutspått försvinner nu den ene efter den andre av de chefer som varit med om att genomföra det kritiserade Vård 2010.

Idag skickades detta meddelandet ut till chefer inom Västra Götalandsregionen.

"Till dej som är chef i Västra Götalandsregionen

Ytterligare en chef i Västra Götalandsregionen har idag fått nytt uppdrag. Jag är mycket glad över att kunna hälsa Sten Axelsson välkommen på sitt nya uppdrag. Nedanstående information kommer under eftermiddagen att publiceras internt och externt på regionens webbplats.

Med vänliga hälsningar

Johan Assarsson
- - - -

Nuvarande direktören för NU-sjukvården, Sten Axelsson, har idag utsetts till ny direktör för Regionservice. Han tillträder sitt nya uppdrag den 1 februari och blir därmed ansvarig för Västra Götalandsregionens serviceförvaltning Regionservice. Han efterträder Stig Fihn som lämnade tjänsten i juni 2010. Erik Hallberg som är utvecklingscontroller inom Regionservice har varit tillförordnad servicedirektör sedan dess.

– Regionservice har en stor och omfattande verksamhet med stor påverkan för Västra Götalandsregionens övriga förvaltningar. Jag ser fram emot att få utveckla verksamheten vidare tillsammans med medarbetarna, säger Sten Axelsson.

Regionservice har 3 700 anställda och en omsättning på ca 3,5 miljarder kronor och ansvarar för inköp och upphandling, materialförsörjning, transporter, tvätteri, administration, tryckeri, hjälpmedel, IT och telefoni, städ, vaktmästeri och måltider. Kunder är Västra Götalandsregionens verksamheter samt ett antal kommuner.

Sten Axelsson har varit sjukhusdirektör i NU-sjukvården sedan 2005 där han lett den omfattande omstruktureringen kallad Vård 2010. Dessförinnan ledde han sammanslagningen av sjukhusen i Skaraborg till Skaraborgs Sjukhus i mitten av 1990-talet.

– Han har i sin nuvarande roll som chef för NU-sjukvården visat på ett tydligt och resultatorienterat ledarskap, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Vänersborg den 10 januari 2011

Johan Assarsson
Regiondirektör
Västra Götalandsregionen"

1 kommentar:

 1. Detta är en naturlig följd av kaoset i NU sjukvården, men tyvärr kommer det för sent. Det finns ett systemfel i VGR som gjort att ex Assarsson gett NU-ledningen grönt kort för hot och falska presskonferenser och att man från politiskt håll saknar fingertoppkänsla och tillsätter Peter Spjuth som ordf i NU-styrelsen.

  Det skall bli intressant att se vilken kamikatzepilot som tar Axelssons plats med PS vid ordförande klubban. Vem är så oklok? Det kommer kosta mycket i lön för regionen.

  Så varför inte börja i rätt ände?

  Det finns ett grundläggande problem i organisationen av vården i VGR. Tillsättande av Spjut, Andren, Axelsson m.fl. är en sak, men att de under dessa ÅR av kaos tillåts fortsätta är det mest skrämmande jag sett i vårdsverige.

  Men grattis NU-sjukvården ty inget kunde vara sämre !!!

  SvaraRadera