2011-01-21

Inga X2000-tåg Uddevalla - Stockholm förrän i mars

SJ har fordonsbrist på grund av olyckor (ex Malmö station) och att många dubbeldäckare står på verkstad efter viltolyckor.

Samtidigt har bytena av 800 hjul på Intercity-tågen försenats pga hjulbrist.

Situationen är extremt besvärlig och för Uddevalla-Stockholmresenärerna aviserar SJ nu att det inte kommer att gå några X2000-tåg förrän tidigast i mars. //

4 kommentarer:

 1. Shit! Då får man vänta med att resa.

  SvaraRadera
 2. Tågnt går så länge som de går, se´n så går de inte mer...

  SvaraRadera
 3. Mkt synd ty just denna avgång är mäkta populär inte bara till Uddevalla utan ner mot Skövde - troligen för dess "perfekta avgång" i Stockholm.

  Tiden in är kanske lite sen (30 minuter) men man får missa "kaffet" på mötena :-)

  Jag tror det betyder mycket att huvudstaden på den verkliga västkusten (=Bohuslän - Götet ligger inte i Bohuslän) och rikets huvudstad knyts samman.... för Stockholm alltså :-)

  Grattis Stockholm - efter mars igen !!!

  SvaraRadera
 4. Hej
  Är inbokad onsd morgon men har inte fått något medd från SJ...'

  Man kan fundera över hur SJ resonerar. Tåget är normalt fullt på sträckan Sthlm - Herrljng men inte på Älvsborgsbanedelen. Men hade man ställt in ett tåg mellan Sthlm-Gbg så hade det haft lite betydelse för resenärerna - de hade lätt hittat alternativ. Men för oss (som reser i jobbet) i Trestad finns inga alternativ - det blir flyget. Det känns som vi offras för att SJ inte skall få varumärkes problem i kampen mot flyget på "huvudsträckan" Sthlm-Gbg

  MVH
  Per N

  SvaraRadera