2011-01-22

Vera Kristianssons 90-årsdag

Insänt av Ivar Kristiansson:

"Hej Gunnar!
Din blogg om Torgersons skolhistoria kom mig att minnas den 10 april 1987.
Vi firade Veras 90-årsdag och "alla var där", även Du. Så här såg ni ut. Många kända och okända ansikten och flera har lämnat oss.
Ivar K."

Ja, så var det. Här gratulerar undertecknad (då 42 år och ganska mycket smalare än idag) Vera Kristiansson på hennes 90-årsdag och förkunnar samtidigt bildandet av Vera och Sten Kristianssons fond. Det var Uddevalla Hembygdsförenings gåva till Vera, som var en förtjusande person. Tyvärr dog hon tre månader senare.

Hustru Ann-Marie och jag hade blivit goda vänner till Vera och innan vi åkte på semster till Norge i början av juli besökte vi henne på Uddevalla sjukhus. När vi kom in på avdelningen fick vi veta att hon inte orkade ta emot besök, varför vi bad om en hälsning istället. På väg därifrån kom det plötsligt en sjuksköterska springande efter oss och sa att Vera gärna ville träffa oss.

Det blev vårt sista möte med henne. Hon var väldigt klar över att hon skulle dö men var tacksam över det liv hon haft. Då vi gick vinkade hon från sängen och vi vinkade tillbaka. //

1 kommentar:

  1. Tack för en fin berättelse. Den värmer i hjärtat.

    SvaraRadera