2011-01-05

Bildgåta

 Frågan är var låg detta hus i U-a kommun och vad gjorde man där? Den som undrar det är Jüri Kiviloo. Känner du igen huset? //

8 kommentarer:

 1. Det är Groheds f.d. affär, nu riven.

  SvaraRadera
 2. Måste vara Groheds affär, De hade en blå folkabuss som de körde ut varorna med. Sven och Linnea samt en herre till som jobbade där. synd att huset revs.. gamla minnen som kommer tillbaka, så fort man ringde kom de med varorna...

  SvaraRadera
 3. Ja, Groheds handel måste det vara. En enda gång var jag där, en sommarlördag med modern. Det hade kommit ett paket sänt till sommaradressen på Berg. Eftersom vi var i stan lämnade lantbrevbäraren en avi som togs om hand av närmsta fastboende dit många sommargäster hade sin post ställd. Paketet fanns att hämta på Groheds station dit modern och jag tog bussen fram och tillbaka från stugan på lördag förmiddag. I väntan på återresan inträffade besöket i Groheds handel. Nämner det hela för att belysa den service som fanns vid den tiden! Lanthandel, täta bussturer, en bemannad järnvägsstation som lämnade ut paket en sommarlördag! Året var 1961.

  SvaraRadera
 4. Har för mig affären i folkmun hette Bröderna Magnusson i Grohed. Revs pga nya anslutningsvägen till Lerbo-motet. Jag minns att vissa varor fick hämtas från ett annex på gården.

  Per N

  SvaraRadera
 5. Fritt taget ur minnet ser det ut att vara Groheds affär.

  Som liten och ung minns jag att min mor handlade där. I tur och ordning fick man vara efter vara. Det tog lite tid men då blev det ju också socialt för det fanns då tid över att prata både med affärsföreståndare och övriga kunder.

  Jag minns också att de hade en hel del i sitt sortiment som man inte förväntade sig.

  Magnus Holmberg

  SvaraRadera
 6. Javisst är det Groheds affär där mamma Linnéa arbetade. Som Per N skrev så hette affären Bröderna Magnusson, men kallades i folkmun för Groheds affär. Den revs mycket riktigt på grund av motorvägen.
  Mvh
  Ingemar P

  SvaraRadera
 7. Man kunde även tanka bilen hos kalle magnusson motorfotogen diesel från svenska esso.,,,arne karlsson stubbekasen grohed

  SvaraRadera
 8. Min ömma moder köpte alltid 2kg Rosamunda (Herrgårdsost) samt äkta sirapslimpa där - varje vecka. Utöver de andra varorna som inhandlades. Underbar lanthandel! :)

  SvaraRadera