2009-01-02

Till Bords Ombord - ett boktips


Precis lagom till jul kom den här boken - Till Bords Ombord.

Så här beskrivs den:


"Tillsammans gör Fredrik och Stefan en kulinarisk resa genom fjordar och strömmar.

Fredrik Sjöström har en gedigen kockutbildning. Intresset för fisk och skaldjur grundades redan i ungdomsåren.

Han har sedan dess experimenterat med smaker och förfinat sin matlagningskonst under många år ombord på m/s Byfjorden.

Hur maten presenteras på tallriken är en viktig ingrediens för Fredrik, att han dessutom har förmånen att arbeta med närpdoducerade råvaror förhöjer bara resultatet.

Stefan Edman är biolog, författare, krönikör och tillhör landets främats naturskildrare. Hans engagemang för miljön har givit honom flera uppdrag som miljörådgivare åt både stats- och miljöministrar. Han har också belönats med en rad litterära utmärkelser.

(Fredrik Sjöström och Stefan Edman)


Stefan har djupa rötter i Bohusläns skärgård och bor sedan flera år i Ljungskile.

I boken "Till Bords Ombord" blandar Fredrik och Stefan nyskapande och klassiska maträtter, kryddade med berättelser och anekdoter om fjordar och strömmar som passeras på deras kulinariska resa med m/s Byfjorden."

Ja, det här är en bok som man blir glad av att läsa. Och en bättre present kan man inte som Uddevallabo önska sig, till sig själv eller att ge bort. Fredrik Sjöströms och Christian Gjerdrums recept, Stefan Edmans text (Gustafsberg är givetvis med) och Agneta Thorséns vackra foto gör att man dels får lust att prova på alla recepten samt att besöka de olika resmålen som m/s Byfjorden tar en till.

Mina bästa rekommendationer: Köp den! //

2 kommentarer:

  1. Denna bok skall man helt klart köpa, är en mycket fin bok med många goda recept.

    SvaraRadera
  2. Det har jag gjort! Lax och melonsalladen hade vi på uppesittarkvällen:-) Boken är fantastisk!! Skrev om den på min blogg när den kom så nu ska jag skicka en till en bloggvän i Blekinge så hon får en bra present att ge bort. Den säljs ju bara lokalt så man får väl hjälpa till
    ;-)

    SvaraRadera