2009-01-06

Kropps - Skånela 27 - 18 (13 - 8)


Kropps dam tog i dag emot Skånela i Agnebergshallen i årets första hemmatch. Som väntat vann Kropps men det var stundtals inget vidare spel.
Men helt klart har Kropps i Elitserien att göra. Då måste man emellertid sluta att slarva som vi i dag såg rader med exempel på. Periodvis tycktes Skånelas målvakt ta allt, men det var Kropps skytte som gjorde henne så bra. Och sköt man inte mitt på henne så var det trävirket som fick ta emot bollarna.
Det hade lätt kunnat bli ytterligare tio mål för hemmalaget om man inte slarvat så. Madelene Axelsson fick priset för Kropps bästa spelare, men det hade lika gärna kunnat gå till Jenny Alm eller rent av Wenche Hallén i målet. Särskilt i andra halvlek gjorde hon några riktiga paradräddningar.
Och jag ser fram emot då Kropps får igång linjespelet igen. Elin Enhörning inne på linjen fick nästan inte en passning på hela matchen. Lina Karlsson är urstark och bryter sig fram men hade ingen lycka med flera bollar i dag. Antingen var målvakten eller stolparna i vägen.
Nästa hemmamatch är den 22 januari då regerande svenska mästarna Skövde kommer på besök. Om Kropps lyckas få till en match utan slarvigt spel kan det bli en rolig match att se på. //

2 kommentarer:

  1. Hej Gunnar!

    Kropps målvakt heter Wenche Hallén och inte Bente som du skriver i din blogg. Rätt skall väl vara rätt antar jag.
    Och matchen var inget vidare alls, men bra att det blev seger.

    SvaraRadera
  2. Tack, nu har jag ändrat hennes förnamn. Och DÅ upptäckte jag ett fel till, i rubriken: "Kopps - Skånela...."

    SvaraRadera