2009-01-09

1000:e inlägget på Uddevallabloggen


Detta är det 1000:e inlägget på Uddevallabloggen sedan starten den 21 april 2007. Kanske dags för en reflektion.

Jag förstår själv inte hur det kan vara möjligt att jag skrivit så många inlägg. Till råga på allt hade bloggen ett dygnbesöksrekord häromdagen - 1053 besökare då jag första gången skrev om Team Erik och Körslaget. Måhända lockade det en yngre publik än i vanliga fall - vad vet jag? Det var i alla fall första gången besökssiffran under ett dygn var över 1000.

Dessvärre tycks räkneverket ha hakat upp sig just nu. Det har hänt förut men då har det kommit i gång ganska snabbt igen. Nu har det varit osynligt i mer än ett dygn och det känns lite oroväckande. Senast jag läste av det var i onsdags kväll och då hade det passerat 260 000 besökare sedan jag fick igång räkneverket den 9 augusti 2007. Så många besökare förpliktar och som ni har märkt försöker jag leverera varje dag.

Jag kanske skall reda ut min koppling till tidningen Bohusläningen. Eftersom jag har fått frågor om detta så vill jag deklarera följande: "Nej - jag är inte anställd eller får betalt av tidningen för att blogga. Och jag betalar inte heller för att tidningen skall länka till Uddevallabloggen" . Jag skulle nog inte trivas med tanken att vara tvungen att leverera inlägg.

Det var tidningsledningen som själva tog initiativet till samarbetet, som alltså bara består av länken på http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla . Och numera ligger den alltså inte på första sidan utan just under Uddevallarubriken. Jag har förstått att många läsare går via Bohusläningen för att hitta Uddevallabloggen och det blev lite gnöl när de inte hittade den då tidningen ändrade sin webbupplaga.

Och jag har väldigt många frågor som ligger och väntar på att besvaras. Jag trodde ett tag att jag skulle kunna jobba ikapp men antalet frågor har ökat fortare så tyvärr är ni som väntar på svar ganska många nu.

En del frågor lyckas jag nog aldrig svara på och andra är till karaktären sådana att de kräver en hel del jobb. Jag har ju märkt en sak sedan jag slutade på museet och det är att jag saknar möjligheten att snabbt springa bort till Bohusläns Föreningsarkiv och ta fram en artikel som jag hittat i Tidningsarkivet.

Jag har också fått förslag om att göra en bok av inläggen i Uddevallabloggen. Det vore naturligtvis intressant men i så fall behöver jag nog hjälp med det tekniska och kanske också det ekonomiska? Jag tar tacksamt emot förslag i den riktningen om någon känner sig manad att hjälpa till. //

5 kommentarer:

 1. Jag funderar på om man kanske skulle starta om räkneverket, det är inte roligt när det krånglar.
  1000 inlägg det är många! Främst med tanke på att du jobbar så med dina inlägg, fakta kunskap och så, en annan som bara bubblar har det lite lättare:-)
  Undrar var man söker pengar til en bok. Gjorde ni inte det sist?!

  SvaraRadera
 2. Jag lyckades att få igång räkneverket igen, fast jag fattar inte hur jag gjorde. Och layouten är lite annorlunda.
  När Ulf och jag skrev vår bok var det förlaget som tog kostnaderna och vi gjorde jobbet. Så värst mycket pengar har vi inte sett till.

  SvaraRadera
 3. Jag fick byta räkneverk, skarvade var jag var i räkningen men det är på en höft i alla fall.
  Appropå boken finns det säkert fonder att söka, men man måste ju veta var.

  SvaraRadera
 4. Du har gjort ett gôtt jobb!

  Sjöfartsintresserad,
  numera boende i Karlskrona,
  ursprungligen från Göteborg
  och vpl under 15 månader på I17 1969-1970

  SvaraRadera