2009-01-19

Bildgåta


Den här bilden har jag fått av Jüri Kiviloo och han undrar förstås om någon kan räkna ut var i Uddevalla den är tagen och kanske när?

Det är ett husbygge i bakgrunden och grävmaskinen gräver i blåleran för en husgrund. Klicka på bilden så bilden blir större. Det finns detaljer som är en vägledning.

Mer tips: Det är på Söder någonstans. //

12 kommentarer:

 1. Gissar på Tureborg

  SvaraRadera
 2. Kan det vara byggandet av vattenverket vid Marieberg? Tror att det är Samnerödsängarna i bakgrunden.

  SvaraRadera
 3. Jag tror det är Walkeskroken, med Walkesborg i bakgrunden. Hälsar Jan-Ove J

  SvaraRadera
 4. Bygget av Packhusgatan 10?

  SvaraRadera
 5. Jag tror också på Walkerskroken. Det gamla kråkslottet som brann ner på 50-talet i bakgrunden. Är det inte Kapellebackarna som också skymtar bakom?

  SvaraRadera
 6. Det är Walkesborg i bakgrunden, så jag tror att det är Walkeskroken eller husen längs Göteborgsvägen som håller på att byggas. Grävmaskinisten tror jag heter Hallgren från Skepparevägen. Om jag inte har helt fel växte ett av Uddevallas oppositionsråd (heter det så?)upp i träslottet Walkesborg. /Anders Bissman

  SvaraRadera
 7. Eller ska man rent av slå till och gissa på Idrottshallen?

  SvaraRadera
 8. Hej

  Huset i bakgrunden är väl samma som på ett vykort "Uddevalla från kyrktornet" taget ut mot söder. Detta lär ha brunnit ner under tragiska omständigheter. Det ser ut att ha legat bortanför dagens Kvantum nedanför Lövåsberget vid marinan. Då bör nybygget vara utefter Junogatan ?

  Per N

  SvaraRadera
 9. Kan det vara så lång ut som Söderskolan ?

  Jan A

  SvaraRadera
 10. Kan det vara Walkeskroken - området invid Göteborgsvägen?
  Ulla

  SvaraRadera