2009-01-30

Nu gäller det - finalen i Körslaget!Insänt:

"Vi är i FINAL!

Smaka på det… Låter det inte underbart? I lördags fick Team Magnus lämna tävlingen till stående ovationer. Nu är det bara två körer kvar. Team Erik mot Team Hanna. Västkusten mot Östkusten. Söder mot Norr. Ni fattar grejen.

För alla er som börjar bli lite smått oroliga för vad telefonräkningen kommer att visa har vi satt ihop ett specialkomponerat sparprogram och översatt vardagliga saker till röster. Små saker som lätt kan bli många röster. Hur många kan du få ihop?

Sluta röka – 10 röster/cigarettpaket

Hoppa över den där sista ölen – 10 röster

Matlåda/skolmat istället för lunch ute – 13 röster

Cykla eller gå till jobb/skola istället för att ta bussen – 5 röster

Kolla film på tv istället för bio för två personer – 36 röster

Har du fler tips? Skriv en rad i gästboken på klubbens sida! När man pratar med medlemmarna i kören så är dom otroligt tacksamma för det stöd som dom fått. Dom hälsar att dom skulle vilja ge alla en stor puss och massor av kramar och hoppas att vi vill vara med dom till finalen.

Vi har 21 personer som under två månader har satt sina vanliga liv åt sidan. Jobb, skola och familj har fått komma i andra hand för att istället få lämna plats åt stämmor, koreografi och i runda slängar 100 mil i veckan i en obekväm buss. Allt för att ge oss bästa möjliga underhållning varje lördagskväll.

Den här veckan blir det tre låtar! Vi kommer bjudas på allt från pop till opera på både svenska och engelska! Vi röstar enligt följande:

Eget val : Vingar (Mikael Rickfors)

Tittarnas val: Jennie let me love you (E.M.D)

Gemensam låt: Nessun Dorma (ur operan Turandot)

Telefonnummer: 099-402 01

Sms: skicka ERIK till 72400

Nu är det allvar. Sista chansen att visa vilka vi tycker ska ta hem den här tävlingen. Allt tyder på att det kommer bli en riktigt jämn match och i slutändan kan det bli bara ett par röster som avgör vilka som vaknar upp som segrare på söndag morgon. Inga gamla meriter gäller. Så nu går det inte längre att sitta stilla och hålla en tumme eller två. Om Erik hade skrivit det här mailet så hade han sagt att vi skulle rösta med hjärtat. Nu visar vi Sverige att våra hjärtan klappar för Team Erik och Uddevalla!

Ring upp mormor, vänner, ovänner… Kort sagt alla du kan komma på och be dom rösta. Segern och en halv miljon kronor står på spel. Pengar som kommer gå till välgörande ändamål i den vinnande staden! Vi har Eriks ord på att det kommer gå till något riktigt, riktigt bra. Bjud in grannarna, klä er i grönt och förbered er på en riktigt trevlig kväll!

Nu åker vi!

Jossan och Maria"

3 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen INTE att folk tror att de sitter säkert och då skiter i att rösta. Har hänt förr att folk tänkt *Jag behöver inte rösta, han/hon går ändå vidare* och många av de gångerna har det blivit så att personen åkt ut. Alla måste vara på G nu och rösta rösta och rösta. Bättre att rösta lite extra för att vara säker på att Uddevalla vinner.  Stjärnorna i gröna laget.
  Ni ska vinna hela slaget.
  Ni är coola, ni är balla.
  Heja heja Uddevalla.

  SvaraRadera
 2. Vi håller tummarna och släpper dem bara för att rösta!

  LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar syn:>) Erik Segerstedts uddevallakör skrudade i skogsgröna "lampskärmar" sjungades mustig Puccini-opera. Heja Körpehöla, ni vinner garanterat!!!

  SvaraRadera