2008-12-21

Svanar i Bäveån


Insänt av Christian Vestergaard:

"Var på väg till Stadsbiblioteket lördagen den 20 för att läsa dagstidningar. Klockan var ca fem i halv elva när jag från Järnbron observerade åtta fullvuxna knölsvanar simmandes i "konvoj" i Bäveån. Troligtvis var dessa stolta svanar på väg till parken i Hasselbacken. Vanligtvis ser man ju två svanar men så många som åtta individer har jag aldrig sett. Som tur var hade jag kamera med mig så jag kunde föreviga denna pampiga "svanparad" i Bäveån.

Vh Christian Vestergaard"

3 kommentarer:

 1. Mycket fint! jag är inte bra på att fotografera rörliga saker...har försökt otaliga gånger med just svanar i Bäveån. Däremot fotograferar jag väldigt mycket i Hasselbacken som bjuder på massor av fina objekt. Hittar alltid nya motiv där hur många gånger jag än är där...Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Noterade förmodligen samma grupp svanar ute vid Svenskholmen vid Mobil på eftermiddagen torsdagen den 18'e. Trodde först det var Bojar tills de rörde på sig :)

  SvaraRadera
 3. Jaså redan där ute! Då dryftade väl de åtta om att de skulle medverka på "Svanriksdagen" i Hasselbacksparken på lördagen:>)

  God Jul förresten!!

  SvaraRadera