2008-12-31

Kropps damer fick Bohusläningens guldmedalj


Först ett stort GRATTIS till Kropps dam! Tjejerna gjorde verkligen en prestation och är väl värda att prisas. Om jag minns rätt så vann de 19 matcher i rad innan den första förlusten kom.

Det blev alltså lagidrotternas företrädare i guldjuryn som gick segrande ur "striden" om vem som skulle få Bohusläningens guldmedalj 2008. Jag hade det på känn då jag minns reportaget från i fjol då tidningens sportchef Karin Carlsson skrev att hennes favorit den gången var Ljungskile SK. Detta trots att Mustafa Mohamed, som ju fick priset, formligen krossade Anders Gärderuds 30 år gamla svenska rekord (då världsrekord) på 3000 meter hinder.

Och trots att jag gillar handboll och just Kropps damer och ser så många matcher jag kommer åt så fanns det inte på kartan för mig att den första Vasaloppssegraren någonsin från vårt snöfattiga distrikt skulle slås ut av ett lag som klättrat en division i seriesystemet.
Till och med ordföranden i Kropps dam Hasse Arvidsson säger till tidningen att han: "inte trodde det var sant att de fick priset".
Diskussion lär följa. //

8 kommentarer:

 1. Skandal att inte Sandra vann! Anders

  SvaraRadera
 2. Om det nu hade varit så att Sandra kom från snöfattiga Bohuslän, hade tränat och gjort allt arbete här hade det varit fantastiskt. Men hon har väl inte satt sin fot i Uddevalla, mer än för att hämta något pris, de senaste åren. När hon nu åker runt och tävlar står det att hon tävlar för något norskt stall. Klubbtillhörigheten till Uddevalla IS är ju bara en skrivbordsprodukt. Bra val Bohusläningen!

  SvaraRadera
 3. Jag trodde det var prestationerna som juryn hade att jämföra. Sandra tävlar för Uddevalla IS, vilket gång på gång upprepades i referaten från Vasaloppet

  SvaraRadera
 4. Absolut, och eftersom prestationerna är ungefär lika stora borde det vara självklart att premiera nån som har verksamheten i området. Som uddevallaborna kan följa på plats. Tack för mig!

  SvaraRadera
 5. Absolut, och det är just när det gäller frågan om vilken prestation som är störst, som Anonym och jag skiljer oss åt.

  SvaraRadera
 6. Musse då? Fjolårets pristagare. När ser vi honom på hemmaplan?

  SvaraRadera
 7. Sandra är född och uppvuxen i Bäckefors där hon också tog sina första stavtag. Bäckefors var snörikt på 70- och 80talet. Jag hade för mig att priset skall gå till Bohuslän-Dals bästa idrottsprestation och jag anser att hon har utfört den prestationen genom att vinna Vasaloppet. Anders B.

  SvaraRadera
 8. Ja, man undrar vilka som sitter i juryn?

  Kent

  SvaraRadera