2013-01-17

Infam och nedrig insändare i ttela.se

En insändare i gårdagens ttela.se skriver bl a så här:

"NU-sjukvården har beslutat 
att flytta ortopedakuten från Uddevalla sjukhus till Näl. Ett glädjande beslut som betyder att Tvåstadsborna slipper åka till Uddevalla när armar och ben är brutna. Slipper tidsödande resor med många gånger svåra 
smärtor. Ortopedakuten ska placeras på Näl-akuten och det är bra att 
akutverksamheten samlas på ett och samma ställe".

Det var det mest infama och nedriga jag läst på länge. Det är signaturen UA som helt bortser från det faktum att Nordbohusläningar och Uddevallabor sedan länge drabbats av NU-sjukvårdens omorganisationer i motsatt riktning, dvs mot NÄL.

Läs hela insändaren här http://ttela.se/asiktdebatt/ledare/1.1906712-situationen-ar-akut  //

7 kommentarer:

 1. Hur kan människor vara så elaka på andra människors bekostnad? Synden brukar ju alltid straffa sig på ett eller annat sätt förr eller senare .........

  SvaraRadera
 2. Och om nu vederbörande tänker så lågt, hur kan hon med att skriva det?

  SvaraRadera
 3. Ibland blir lokalpatriotismen alltför påträngande. Inskränkta människor som bara lever sitt liv inom ca 10 km radie bör noga tänka över sina uttalanden i media. Egoism eller bara oförstånd? Vem vet :-/

  Mvh Tobias

  SvaraRadera
 4. Det är så det är: myntet har alltid två sidor.
  Idag är vi mer egoistiska i vår syn på tillvaron. Tycker jag om det? nej, men tyvärr är det verkligheten.
  Personen ifråga skulle nog inte ens bry sig om man la ner alla sjukhus och flyttade allt till NÄL.....bekvämt och bra för henne.

  SvaraRadera
 5. Hej Gunnar,
  Om det vore så väl att det rört sig om en infam insändare. Det rör sig dessvärre om en infam ledarartikel. UA är tyvärr Ttelas klent begåvade ledarskribent Ulla Andersson.

  Efter att ha läst en del av vad hon klämt ur sig de senaste åren är jag tyvärr inte förvånad över den totala insiktslöshet hon demonstrerar här.
  Mvh Magnus

  SvaraRadera
 6. Tack Gunnar för din bevakning av NU-sjukvården. TTELA bevakar den bra och nu ser vi vad deras baktanke är. "Tidningen" Bohusläningen vågar inte bevaka NU-sjukvården. De har flera gånger drabbats av att VGR "hör av sig" och vill ha mer positiva skriverier. Vi såg ju också förra året hur Bohusläningen gjorde ett reportage om Uddevalla sjukhus och "hur mycket som var kvar". Faktum är att sjukhuset halverats medan NÄL "bara" förlorat 20% av sina platser.

  Vad gör man då med de som skall ha planerad vård (dvs det som Uddevalla skall göra). JO, man skickar dem till andra sjukhus i Sverige !!!

  Vård2010 är ett oerhört tragiskt projekt som kostar miljarder i pengar, ännu mer i lidande men mest i så kallat brain drain - dvs personal flyttar. Det leder till att framtiden kommer ge ännu mer lidande och ännu mer kostnader.

  Men - läget är under kontroll säger akutchefen, medan patienter i akutens väntrum (se insändare) hjälper andra...

  Vad var det någon skrev... vanvård är också vård !!!

  Vanvård = VGR vård NU :-)

  Ärligt - situationen är helsjuk !!!

  SvaraRadera
 7. Har arbetat i Trollhättan i 30 år och har alltid valt bort TTELA den kallades för "gubbkalsongen" p g a att det aldrig stog något.

  SvaraRadera