2013-01-30

Fördjupat samarbete mellan Uddevalla kommun och Gustafsbergsstiftelsen

Martin Hollertz, Agnetha Johansson och Gunnar Klasson skakar hand för ett fördjupat samarbete.

Under flera år har Tekniska nämnden, genom sin Gatu- och parkavdelning, lämnat ett årligt bidrag till Gustafsbergsstiftelsen om 45 000 kr för att stiftelsen sköter det gamla badortsområdet till allmänhetens fromma. Från och med i år har dock stödet ökat till 250 000 kr vilket är synnerligen efterlängtat och glädjande.

Hälften av pengarna betalas ut som ett kontant stöd och hälften i form av tjänster som Gustafsbergsstiftelsen kan avropa direkt från Gatu- och parkavdelningen. Ett mycket bra upplägg som kan bli hur bra som helst enligt min mening.

Igår träffades vi, Martin Hollertz, Agnetha Johansson och jag för att dra upp riktlinjerna för det fördjupade samarbetet.

Det vi diskuterade att ta itu med var bl a:
 • Träden i Gustafsbergsallén mellan Göteborgsvägen och badorten behöver beskäras eller eventuellt bytas ut.
 • Likaså träden i badortsparken behöver ses över.
 • Inköp av större och mer ändamålsenliga papperskorgar i Gustafsbergs mörkgröna färg.
 • Inköp av blommor och växter.
 • Byte av kvicksilverlamporna (som blir förbjudna att sälja fr o m 2014) till metall halogen i gatubelysningen på Gustafsberg. Kommunen genomför ett sådant byte i den delen som är kommunal och det blir ett enhetligt ljus i framtiden.  //

3 kommentarer:

 1. Det är verkligen behövligt och kul att Uddevalla Kommun och Gustafsberg insett gemensamt att ni lever i symbios. För mig som icke-Bohusläning var det en extrem gåta - när jag flyttade hit- att området var så okänt.

  ... men kommunen tyckte ju inte heller att akutsjukhus, högskola och infrastruktur var viktigt heller.

  ===


  Nu ligger allt i Trollhättan och de kommer fixa turism till NOHAB/ Innovatum (1500 jobbar där och VGR/ stat betalar), slussarna från när och fjärran. Regionen har gått i god för 17 miljarder för tåg och väg till Trollhättan .... har ni sett vad de byggd för E45 i Göteborg ? -...... jfr det med E6 !!!

  Och ännu är ej E6 till Oslo klar !!!

  GoodBy Bohuslän i VGR !!!

  Vad gör Uddevalla - jo nu har man fattat att man "kanske" har något ....

  Adjö

  SvaraRadera
 2. Det var goda nyheter, grattis Gustafsberg och Uddevalla! / Matts W

  SvaraRadera
 3. Äntligen ett positivt gensvar från kommunen till hjälp till ett bra bevarande av detta område,till gagn för oss i Uddevalla samt tillresande turister.

  SvaraRadera