2013-01-15

Oddevallenläktaren flyttad igen

Den gamla ståplatsläktaren på Oddevallen flyttades till Rimnersvallen i god tid före VM-matchen Brasilien-Österrike 1958. Nu håller den på att flyttas igen. Det är hit till Thordéngården på Fossum den nu transporteras för att åter bli en Oddevoldläktare. Den kommer väl till pass då Oddevold kommer att spela vårens hemmamatcher här då Rimnersvallen håller på att byggas om.
Det var här läktaren stod först. Uddevallavarvets idrottsplats som fick namnet Oddevallen när Gustaf Thordén startade sin hårdsatsning på Oddevold på 50-talet. Här såg jag flera minnesvärda matcher med duktiga spelare som Thordén köpte från andra klubbar och alla (nästan) fick de jobb på varvet. 

När jag försöker hitta Oddevolds spelare genom tiderna dyker många namn upp som jag minns från Oddevallen.

Här kommer ett helt gäng (utan särskild ordning):
Einar Rönnskär
Rolf "Mårten" Andersson
Stig Andersson
Rolf Tärneberg
Jan Bengtsson
Jorma Waihela
Nisse Blomqvist
Paul "Kula" Börjesson
Ingemar Eriksson
Kurt Ferm
Rune Lekberg
Gösta Lööw
Gustav Mattsson
Leif Nilsson
Gösta Hahne
Bert Hansson
Lennart Hansson
Lennart Grahn
Stig Sundberg
Ove Helmér
Sture Isaksson
Frank "Sanny" Jakobsson
Sten-Erik Johansson
Bert Karlsson
Bertil Karlsson
Åke "Ålen" Kristiansson
Charlie Larsson
Erik Renneby

Vilka lirare!  //

2 kommentarer:

  1. Redan innan Oddevold blev ett lag att räkna med Hade Uddevallavarvets IF ett eget lag som hade flera stjärnspelare och som utmanade klubblag i trakten. Ofta blev det seger. Det påstods att varvslaget ville komma med i seriesystemet men att de nekades detta för att de btraktadesw som ett korplag. Därför gick alla spelarna till den okända klubben Oddevold, som låg någonstans i div 7 e m. Resten är historia och Oddevold avancerade snabbt i seriesystemet. Frådan är om det gick till så. Kanske någon vet säkert. I uppräkningen glömde du tränaren Frank Zoo som jag tror kom från Djurgården. Det påstods att han gjorde oannonserade besök hos spelarna på lördagskvällarna för att kolla att de inte festade inför en match. Detta kanske också är en skröna!
    Hälsningar och God Fortsättning.
    Bo i Kalmar

    SvaraRadera