2012-11-05

Uddevalla vid tiden för Domusbygget

Från Arne Kardbom kommer den här bilden. Den är intressant på flera sätt. Det är Domusbygget som pågår i förgrunden. Bör alltså vara 1967. Ungefär i bildens mitt ligger en av dessa baracker som byggdes för att hysa affärerna under tiden som centrum revs och byggdes upp igen. På skylten till höger läser jag Wallmans optik men till vänster kan jag inte urskilja vilken affär det är. Kanske vet du?

Vidare ser vi att den nya busstationen har kommit på plats efter att Herrljungabanans järnvägsstation har rivits.  //

3 kommentarer:

 1. Kan det vara Uddevalla Resebyrå? Med Ralf Lidén som chef och med bl a Kristina Rahlenius som sommarhjälp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer precis, 1968 fick jag problem med ögonen efter att jag pluggat inför studenten och fick gå till optikern.
   I den vevan såg jag en fin New York bild i resebyråns skyltfönster, som jag tiggde mig till.

   Radera
 2. I denna barack gjordes skärmbildsundersökningar på oss skolgossar från Praktiska Realskolan. Jag minns med bestämdhet att ingången var på längan närmast Pressbyrån, ungefär mitt på fasaden. Måste ha varit någon tillfällig vårdcentral av något slag.

  SvaraRadera