2012-11-01

Mellerudsföretag flyttar till Uddevalla


Kynningsrud Prefab AB och Kynningsrud Fastighet AB har skrivit avtal med en ny hyresgäst,som den 1 januari 2013 flyttar in i en för betongföretaget nyligen förvärvad produktionshall.
 
Det handlar om Marinetek Sweden AB, tillverkare av bl a flytbryggor i betong, som fram tills nu haft delar av sin svenska tillverkning i Mellerud.
 
Både Joachim Lindroth, VD på Kynningsrud Prefab och Robbie Bergqvist, VD för Marinetek Sweden, är mycket nöjda med uppgörelsen och den positiva effekt den kommer att ha för de båda företagen.
 
- Vi välkomnar Marinetek Sweden till Uddevalla både som kund och som samarbetspartner, säger Joachim Lindroth. Tack vare närheten mellan våra verksamheter kommer vi nämligen att kunna utnyttja varandras kunskap, produktionskapacitet och i vissa fall även personal.
 
Även Robbie Bergqvist ser stora fördelar med flytten.
 
- Idag är vår verksamhet i den här delen av landet spridd på flera ställen; dels i Mellerud och dels på två olika platser i Högsäter. Att kunna få in hela verksamheten under ett enda tak kommer att ge många positiva effekter - och vi får också större ytor, bättre lyftkapacitet och en närhet till produktionen. Anläggningen kommer att bli ett mycket bra komplement till vår tillverkning på ostkusten, strax norr om Stockholm.
 
Samtliga anställda på Marinetek Sweden i Mellerud och Högsäter, det handlar om ett drygt 20-tal, erbjuds att följa med till Uddevalla. Företaget ser dessutom ett utökat rekryteringsbehov framöver.  //

1 kommentar:

  1. Dubbelbottnat för mej. Jag har ju stuga i Dalskog och tycker att det är bra att företagen är kvar där och samtidigt har jag hus här i Uddevalla och vill ha jobben här också...

    SvaraRadera