2012-11-23

Museibråk eskalerar - politiker avgår

Politikerbråket i Skara eskalerar. Idag har stiftelsens styrelseordförande Johan Ask (S) avgått från sin post enligt P 4 Skaraborg. Bakgrunden är det föreläggande som stiftelsestyrelsen fick förra fredagen från länsstyrelsen. Föreläggandet skickades till varje styrelseledamot med delgivningskvitto med lydelsen:

"Länsstyrelsen förelägger var och en av styrelsens ledamöter att följa stiftelseförordnandet genom att bedriva museiverksamheten i stiftelsens egen regi. I den mån stiftelsens styrelse vill ändra så att stiftelsens verksamhet i stället ska bedrivas av regionens kulturförvaltning, Västarvet, är styrelseledamöterna skyldiga att ansöka om permutation hos Kammarkollegiet om ändring av ändamålet."

Enligt hittills obekräftade uppgifter till Uddevallabloggen skall samtliga politiker i styrelsen ha avgått. Kvar skulle i så fall endast Västergötlands Fornminnesförenings två ledamöter vara.

Vilka konsekvenser detta får för Stiftelsen Bohusläns museum, som har ett likadant avtal med Västra Götalandsregionen/Västarvet, är inte klart. Styrelsens BU (Beredningsutskott) kallas därför in för ett extra sammanträde nästa vecka.  //

1 kommentar:

  1. Anna Maria Claesson2012-12-12 13:30

    Rätt uppgifter är att fyra av fem ledamöter från regionen avgått. Övriga fem, varav två från Skara kommun, står kvar.
    Anna Maria Claesson

    SvaraRadera