2011-05-20

Studentbal på Gustafsberg

Nu är det studentbalernas tid. Först ut var Sinclair förra lördagen och i dag fortsatte det med Östrabo. Detta var de två första av totalt sex studentbaler på Gustafsberg. Redan i morgon är det dags för nästa.

Den långa paraden av bilar, den ena mer unik än den andra, ringlade sakta fram genom parken till badrestaurangens trappa där studenterna klev ur och lät sig fotograferas. Precis som vid en galapremiär.

Klicka på bilden så ser du alla Uddevallabloggens bilder från dagens studentbal. //
Studentbal 20 maj 2011

4 kommentarer:

 1. Det är fel att kalla det studentbal. Studentexamen avskaffades i början av 1960-talet. Det innebar en ganska stor prestation att som det hette på den tiden "ta studenten". Numera slutar man i gymnasiet utan någon särskild examen. Man kan naturligtvis fira detta på olika sätt men kalla det inte "studentbal". Student blir man idag när man är elev på någon högskola eller universitet.
  Bo i Kalmar

  SvaraRadera
 2. I Uddevalla heter det studentbal. Alla vet vad det är så Bo i Kalmar får nog inget gehör för sina åsikter.

  SvaraRadera
 3. Jovisst heter det studentbal. 94 300 träff på Google. beskrivs även på Wikipedia. Vad skulle man annars kalla denna företeelse?

  SvaraRadera
 4. Mina elever som för övrigt var de som hyrde den vita "limon" på bilden är avgångselever och de var på "studentbalen". Jo visst säger vi studentenn om våra gymnasieelever.

  SvaraRadera