2011-05-26

Oljebolagen rengör marken

Strax norr om Idrottshallen vid Göteborgsvägen ser det idag ut så här. Gräsmattan har hägnats in och en informationsskylt berättar att "Oljebolagen rengör marken". Det är ett landsomfattande projekt där SPI Miljösaneringsfond AB, SPIMFAB, sanerar nedlagda bensinstationer.

Länsstyrelsen i Västra Götaland har under ett par år letat efter platser där nedsmutsande företag, bl a bensinstationer, har legat.

Men har det legat en bensinstation här undrar någon? Jo, faktiskt här låg det en GULF-station som man kan se på nästa bild.
Den här bilden har Jan Aronson letat upp till mig.

I Uddevalla är ytterligare en plats aktuell för sanering och det är fastigheten Stadskärnan 1:280 eller Brattgatan 1. Där låg det en Nynässtation på sin tid.

Läs mer om SPIMFAB:s verksamhet, klicka HÄR!!  / /

6 kommentarer:

 1. Gulftappen fanns långt in på 60-talet eller kanske t.o.m. 70-talet. Jag har tankat där för 75 öre/liter. Snygg funkisbyggnad!

  SvaraRadera
 2. Järvstigenbo2011-05-27 21:48

  Norge har ju olja...
  Läste om Uddevallaryggen på Svalbard.
  Varför heter det så?

  SvaraRadera
 3. Låg alltså Gulftappen precis bredvid Idrottshallen?? Jag kan inte komma ihåg det.
  /Trelleborgaren

  SvaraRadera
 4. Anders B: Ja, du har rätt som vanligt. I ABF Fotoklubbs almanacka för 2011 finns en bild tagen från Domusparkeringen, dvs efter 1968. Där ser man i högra kanten GULF-tappen. Se Uddevallabloggen 2010-09-29

  Järvstigenbo: Hörde också detta med Uddevallaryggen. Vet inte för närvarande varför det heter så, men skall se om det går att utröna.

  SvaraRadera
 5. Ser man på!! Och jag som trodde att politikerna smygbyggde en ny simhall..... ;-)

  SvaraRadera