2011-05-23

Uddevalla Hamnterminal har fått ny hemsida

Nu har Uddevalla Hamnterminal lagt ut sin nya hemsida som har bättre funktioner och är mer översiktlig än tidigare och nu finns den på svenska. Den är efterlängtad och mycket informativ för både sjöfartsintresserade och Uddevallaborna själva. Du hittar den genom att klicka HÄR!!  //

9 kommentarer:

 1. Man går på grund om man följer "spåret", säger jag som seglat mmycket i bukten :)

  Sen får skaparen av sidan ursäkta men sidan är mycket stökig med skräpigt typsnitt i menyn som inte fungerar som den ska, se t e x hur menyval "Timmer & Virke" ser ut. Trafiksidan är skräpig också, alldeles i onödan, man kan lätt skapa mellanrum mellan spalter och "in port" och "expected" t ex.

  (Jag gör hemsidor själv liksom, därför kan jag inte riktigt se positivt på detta)

  SvaraRadera
 2. Jag kan speca lite åt Empir:

  *Alla kanske inte ser typsnittsproblemet, då det kanske inte finns på allas datorer, jag talar om den kursiv Impact som jag ser i menyn just nu. (Gunnars bild visar inte det typsnittet i menyn, dock i texten "Tryggheten...")

  *Jag ser ett reference error och en type error i koden + 2 fel till

  Sen mer konkret om farleden:
  Det är bara körbart en fjärdedel av utrymmet mellan brostolparna, och det spikrakt fram i bild, så det blir ju lite kul om mer djupgående båtar följer "farleden" i bilden.

  SvaraRadera
 3. Det kanske är din dator som är problemet Miraim? Vad gäller bilden så är den väl inte meningen att användas som sjökort?

  SvaraRadera
 4. Nej kära Anders B, det är inte min dator det är fel på. Vad jag ser i stylesheeten (stilmallen för vanliga dödliga) är det typsnittet Impact man ska se. Det jag med andra ord sa var att sidan bara ser hyfsat prydlig ut om användaren saknar Impact och datorn väljer ett annat typsnitt. Dessutom tittade jag på sidan i IE, FF och Chrome (tre webbläsare) lika illa alla tre.

  När man skapar något ska man aldrig välja knepiga typsnitt som majoriteten saknar på sina datorer och annat dylikt som inte fungerar.

  Det kallas humor det jag sa om bilden. Fast å andra sidan är det en del av usability att ge folk rätt signaler oavsett.

  SvaraRadera
 5. Kära nån vad man kan hetsa upp sig över lite text..

  Om det nu sticker så illa i dina ögon Miriam så kan du väl låta bli att surfa in på den sidan och hålla dig till dina egna prydliga sidor där allt skrivs i arial med svart text på vit bakgrund.

  /C

  SvaraRadera
 6. Käre C

  Det var då en pubertal nivå på kommentaren. Mina sidor har definitivt inte svart text på vit bakgrund, och inte Arial för det mesta, har du kollat ordentligt? (texten brukar t ex vara mörkgrå om det är vit bakgrund) Dock ska man hålla en enkel stil som är lättläst och fungerar på ett brett spektrum av webbläsare, några versioner tillbaka i tiden också, för att det trots allt är budskapet på sidan som ska framträda tydligt.

  Detta ger inget bra budskap: http://rauthing.se/uddevallahamn.jpg
  Rörigt och dåligt. På jobbet såg jag som hastigast att det verkade vara Times New Roman i menyn, vilket tyder på att typsnittet inte satts alls, men på denna dator tar den en kursiv Impact och placerar i menyn.

  SvaraRadera
 7. Just det, jag hann inte kolla om vi har Impact som teckensnitt på jobbet, det är såklart den primära förklaringen att typsnittet fattas, då det blir en default som väljs istället.

  SvaraRadera
 8. Stylesheeten, reference error, type error, in port, expected, usability, ????

  Går det att skriva på Svenska, så att alla fattar?

  Per Fekt.

  SvaraRadera
 9. Per Fekt:

  Du behöver inte grubbla på terminologin, det är bara till för dem som inte förstår när man sagt det FÖRSTA GÅNGEN på ren svenska, utan behöver ytterligare förklaringar :)

  Det jag säger är att sidan ser skit ut som den är konstruerad, när man tittar på den med en dator som har typsnittet som bestämts av sidans skapare.

  Som här: http://rauthing.se/uddevallahamn.jpg
  Menyn som droppar ner är tämligen svårläst som synes. Förutom typsnittet som gör att Timmer & Virke, Papper & Massa osv ser illa ut, är det tokigt att sidan bakom har samma färg som menyn

  SvaraRadera