2011-05-15

Omvalet 2011 - Preliminärt slutresultat7 kommentarer:

 1. Undersköterska2011-05-15 22:17

  Tragiskt att sossarna ska fortsätta att förstöra NU sjukvården... Var ska det sluta???

  SvaraRadera
 2. Vore bra om mandaten blir så att alliansen + MP fick majoritet.

  SvaraRadera
 3. Jo, det går om MP 12 mandat + 67 mandat för alliansen = majoritet !!!

  Det skulle vara mkt bättre för sjukvården och MP skulle få igenom mer genom det samarbetet !

  SvaraRadera
 4. Nu diskuterar Gert Inge att samarbeta med Kaos-alliansen, dvs C+Fp+S+MP

  Vore en katastrof är sjukvården i allmänhet och Bohuslän i synnerhet.

  SvaraRadera
 5. Vore konstigt att C och Fp går in med S allians ty det tror jag inte man vill centralt och man har ju av väljarna straffats. Se också hur lågt S ligger i Bohuslän (se på valmyndigheten).

  Majoritet är bra och bäst vore om man gör som i Uddevalla - tar in Mp - det stämmer ju bättre med Riksplanet också där den RödGröna röran gått skilda vägar. Riket har sina ledare, Nu sjukvården har sin - se där två förklaringar varför man bör undvika V!

  SvaraRadera
 6. Risken är stor att Fp med Jonas Andersson vill tillbaka till grytorna. Det var han som sade att "Allt är väl på NÄL" i den berömnda "GLöggbloggen" i mellandagarna. Samtidigt gick akutchefen ut och varnade folk söka akut pga kaoset.

  Så här skriver GP

  S, Mp och V har fått 73 av de totalt 149 mandaten, vilket inte räcker, och därmed måste Gert-Inge Andersson vändas sig till något av de borgerliga partierna för att få ihop en majoritet. Bedömare både på den borgerliga sidan och på s-sidan förklarade för GP på valkvällen att det sannolikt är folkpartiet. Partiet har tidigare samarbetat med S i regionen och anses vara det parti som står närmast socialdemokraterna. Även om det kanske var en tillfällighehet, så dök Fp:s gruppledare Jonas Andersson upp på socialdemokraternas valvaka en kort stund, vilket fick många att höja på ögonbrynen.

  ===

  JAg tror inte personal idag känner att de har ett speciellt legitimt styre ej heller att de vill jobba under en politiskt ledning som argumenterar om patienters vård på sandlådenivå med skrämselpropaganda etc.

  Sorgligt kapitel och frågan är om inte det kan vara ett främsta argument för att lägga ner detta val och låta kommuner direkt med staten styra över vården.

  SvaraRadera
 7. Inge å göra just, låt jäsa o fräsa a la 30-tal, allt blir bara bättre o bättre , sejer inte mer

  SvaraRadera