2011-05-23

Det blir Fjordfestival även 2011

PRESSMEDDELANDE 2011-05-23

Det blir Fjordfestival även 2011
- men Destination Uddevalla överklagar beslutet om extra poliskostnader

Det blir Fjordfestival i Uddevalla även i sommar, 27-30 juli.

- Ja, det är med glädje vi nu kan se fram emot årets Fjordfestival, säger Nils Carlsson, ordförande i Destination Uddevalla. I likhet med tidigare är det Restaurang Harry´s som kommer att svara för den operativa driften.

Styrelsen för Destination Uddevalla kommer dock i samverkan med Uddevalla kommun att överklaga Polismyndighetens beslut att belägga Fjordfestivalen 2011 med extra kostnader.

- Även om Polismyndigheten har reviderat sina beräkningar om nivån på kostnaderna till 136 000 kronor, kvarstår deras syn att Fjordfestivalen är ett sådant evenemang som ska beläggas med extra kostnader. Vi delar inte denna uppfattning utan kommer att i samarbete med Uddevalla kommun att överklaga beslutet, säger Nils Carlsson, Vi ser detta som en viktig principfråga och kommer, om det så erfordras, att driva denna fråga till högsta instans. Om man tvingas att betala för extra poliskostnader kommer det självfallet att belasta driften av Fjordfestivalen och i förlängningen dess besökare, avslutar Nils Carlsson.

För mer information kontakta: Nils Carlsson, ordförande 0705-850387

Destination Uddevalla är en samverkan mellan Uddevalla kommun och näringslivet I Uddevalla.
http://www.destinationuddevalla.com/ //

4 kommentarer:

 1. Hej Nils

  http://www.svd.se/sport/polisen-far-ta-betalt-av-klubbarna_5924583.svd

  SvaraRadera
 2. De får väl budgetera för den kostnaden och anpassa priser och utgifter efter detta? Betalar de så kan de ju i alla fall kräva att få valuta för sina pengar?

  SvaraRadera
 3. Det är inte bara Aktiebolag som drabbas. Polisen tar fn ut extra kostnader för ideella föreningar, såvid de inte är skattebefriade. Destination Uddevalla är en ideell förening, men dock inte en skattebefriad sådan.
  Skattebefriade ideella föreningar är enligt skattelagen typ idrottsföreningar, hembygdsföreningar m m
  /Nils Carlsson

  SvaraRadera
 4. Fjordfestivalen är en hembygdsförening??
  /Björn Kindhult

  SvaraRadera