2011-05-17

Gratulerer med dagen Norge!


(Arkivbild)

9 kommentarer:

 1. Snyggt med de norska flaggorna!

  SvaraRadera
 2. Men idag hängde bara en enda på flaggstången i mitten!

  SvaraRadera
 3. Den Norske flaggen vajer mest - även i stilla vaer!

  SvaraRadera
 4. Vi ska ändå vara tacksamma mot Karl X Gustav vilken gjorde oss till svenskar. Fastän norska flaggan har vackra färger.
  /Mandrake

  SvaraRadera
 5. Det finns ju faktiskt ett påbud om att en svensk flagga måste visas bredvid en utländsk flagga vid flaggning i Sverige.

  SvaraRadera
 6. Anonym 21:13!
  Det var jag som köpte in de norska flaggorna till museet och som införde traditionen att hylla Norge på dess nationaldag. Det får ses som en markering då Uddevalla var en norsk stad i 160 år fram till 1658. Det är riktigt att det finns en rekommendation att när man flaggar utländskt så bör man ha minst en svensk eller flera svenska flaggor med.Dock tycker jag att detta är ett särfall och skäms inte att bryta mot denna "regel". En dag om året kan man kosta på sig att hylla vårt gamla fädernesland.
  Tyvärr tycks inte min tradition föras vidare vid museet då bara en flagga hissades i år. Den fanns heller inte på plats förrän en bit in på förmiddagen.

  SvaraRadera
 7. Särfall?? Regel är regel!

  SvaraRadera
 8. Kan du inte läsa vad Gunnar skriver? Det finns inga regler för flaggning, bara rekommendationer.

  SvaraRadera
 9. Själv var jag på Kreta och firade 17 maj!!! Vi sex damer och några unga töser på 19 år firade med en norrman hans dag....vad gör man inte för sitt grannland.

  SvaraRadera