2010-09-15

Låt oss nu ta chansen och införa ett ännu dummare system

I en kommentar till det föregående inlägget om Västtrafiks biljettsystem har Anonym lämnat ett intressant förslag i en kommentar som jag här lägger ut som ett eget inlägg.

"Låt oss nu ta chansen och införa ett ännu dummare system.

Jag föreslår att varje gång ett barn kliver på sitter du kvar. När en man kliver på trycker du en gång på grön knapp och drar kortet två gånger. Kliver en kvinna på drar du inte kortet utan håller det framför displyen en gång och trycker 1 gång på röd knapp.
 
Om du byter zon samtidigt med barnet trycker du 3 gånger utan att visa kortet - men är det mannen räcker det med att du skriker "Heja VGR" 2 gånger i bussen.
 
Sedan går du till närmaste passagerare vid den främre blå konsolen och frågar om han eller hon hörde. Gjorde hon det går du till den blå konsolen och knappar in vederbörandes personnummer. Vill hon eller han ej uppge det drar du kortet i den gula och den skall då ge ett slumpmässigt nummer som knappas in i den blå konsolen - som dock nu bör vara låst eftersom barn ej kan gå över zongränser.
 
Därför bör du alltid skriva ner på en lapp vad du gör eftersom det är det enda sättet för personalen att förstå hur du reser". //

8 kommentarer:

 1. Rustan Gandvik2010-09-15 12:18

  Ett alldeles utmärkt förslag. När det har införts kommer varje kollektivresa i Västsverige att bli en stor och spännade upplevelse. Det gäller speciellt för oss stockholmare som längtar till Bohuslän.

  SvaraRadera
 2. Detta var kul och med humor kan man väcka det mesta.

  Men visst är det sorligt.

  Tänk om man i vården kunde lära sig att se till verkligheten.

  SvaraRadera
 3. Ha - det var mkt kul.

  Jobbar på VT och detta var nog det mest idiotiska vi varit med om

  SvaraRadera
 4. Jo, det är nog så att Västtrafik tror de är "bäst i Väst" - och då menar de Västeuropa. Bäst i västsverige är de eftersom de har monopol...

  Det skulle nog vara en bra sak att släppa in fler aktörer - då skulle Västtrafik falla som ett korthus.

  Jag skall till Göteborg imorgon. Hittade kortet - har ingen aning om hur mkt jag har på det. Och det har man på Västtrafik ej heller "eftersom det tar tid att uppdatera....".

  Jag tar bilen hellre än en straffavgift eller överpriser på enkla resor. Stackars turister förresten.

  Vart går skattepengarna förresten - till utlandsresor för att se andra länder system. Då måste man varit bra på lyset för att acceptera den nuvarande systemet.

  Jag reser mkt och har aldrig sett ett liknande system. Jag har t.o.m kommit fram i Tokya !!! Tänk en japan i Västsverige - Tjena !!!

  SvaraRadera
 5. ...så mycket kvalificerat skitsnack. Tryck alltid på plus och håll upp kortet framför apparaten när du går på. Håll alltid upp kortet när du går av!

  Varför utlöser detta sådan vrede! Dessutom finns det väl ett antal kort som gäller vissa tider, dessa är det väl bara att hålla upp framför apparaten. Och skulle man vilja få med sig någon annan på samma kortresa är det ju bara att fråga trevliga och hjälpsamma konduktörer eller förare. Tanken bakom kortet vet jag dock inte hur man lever upp till, nämligen den att man skulle betala för hur långt man åker, inte efter hur många zongränser man passerar!
  Glad och positiv resenärer
  som inte behöver en enda undanflykt för att njuta av tåget och att slippa hetsa mellan långtradarna på motorvägen.

  SvaraRadera
 6. Tycker det här är ett lysande förslag!
  Skulle ju, om inte annat, göra resandet mycket intressantare.

  SvaraRadera
 7. Förslag från TTELA om samma system i vården

  Politikerna tveksamma till kontantlös vård
  Politikerna i regionens hälso- och sjukvårdsutskott är ”klart tveksamma” till att införa stopp för kontant betalning i vården. Det förklarade utskottets ordförande Jonas Andersson (FP) efter mötet i Vänersborg i dag.
  Förslaget kom från ekonomikontoret som vill införa kontantstopp i vården från och med kommande årsskifte. I stället ska bara betal- och kontokort accepteras. I en utredning pekas dock på en rad undantag från huvudregeln.

  – Min tolkning är att det måste tas så många hänsyn att man bör ifrågasätta om beslutet bör tas. Det måste fungera för flertalet, säger Jonas Andersson.

  – Jag kan förstå att förslaget kommer ur organisations- och även säkerhetssynpunkt, men man har i viss mån tappat patientperspektivet. Det är väldigt många som har betalkort, men de som är utan är ofta de som är mest utsatta och det är dem vi önskar värna.

  Ni skickas utskottets svar tillbaka till ekonomikontoret som får besluta om förslaget ska arbetas om eller skrotas.

  Wiveca Ström
  wiveca.strom@ttela.se
  Publicerad 18:50

  ====

  Varför övertar de inte Västtrafiks systemet !

  Skall man besöka en doktor visar du kortet, skall du göra ngt mer tryck + och visa kortet. Glöm då ej att springa tillbaka verje gång du byter läkare eller sjuksköterska. Åker du till annat sjukhus - tryck + och glöm ej att visa upp du kliver av. Är ni fler som skall ...... om du ej förstår fråga personelen - de kan ej förmodligen heller - men då är ni ju två !!!

  Nej överta ej ett "gammalt" system - köp nytt och förneka er inte anslå en miljard !!! Det är det värt ! Och se till att det är dåligt så man måste göra om det direkt - det förbättrar BNP.. Strunta att det är skattepengar !

  SvaraRadera