2010-09-18

Kropps herr - Alstermo 22 - 21 ( 11 - 9 )


(Flamur Gerbeshi)

Nye målvakten i Kropps herr Flamur Gerbeshi fick pris som matchens lirare då Kropps besegrade Alstermo med 22 - 21 i seriepremiären i Agnebergshallen idag. Med endast tre sekunder kvar sköt Erik Jakobsson in bollen i mål ur en snäv vinkel. Målet föregicks av en timeout och det var nog klokt av tränaren Martin Frändesjö att på det sättet lugna ned de ivriga Kroppsspelarna.

Kropps var det bättre laget men som så ofta med Kropps så gör de det onödigt svårt för sig, som den gången Alstermo hade en man utvisad och Frändesjö fick ropa och påminna de sina att: "Ni är en man mer!".

Det var i alla fall kul att stifta nya och nygamla bekantskaper i Kroppslaget. Eric Åberg var tillbaka och spelade bra. Erik Jakobsson var bra matchen igenom. Bröderna Svernling kom inte upp till fjolårets standard. Rasmus Nilsson, tidigare Lysekils HK, bidrog till att Kropps kunde säkra segern med ett par kantmål. Och från Tyskland till Sverige återvändande Anders Henriksson har anslutit sig till Kropps och han blir en viktig kugge i laget.

Alstermo då? Ja, det som slog mig direkt var att de lade väldigt mycket energi på att gnälla på domarna, nästan innan spelet ens kommit igång. Deras tränare Tomas Lundberg var en av dem som gnällde mest.

Dagen till ära hade Kropps spärrat av ena läktarsektionen för att tränga ihop publiken på den ena sittplatsläktaren. Kanske för att få det lite mysigare, vad vet jag? Hoppas vi slipper det i fortsättningen! //

1 kommentar:

 1. Ja Alstermo var sannerligen en obehaglig överraskning att lyssna på, som de tjatade och gnällde...

  När det gäller avstängningen av delar av läktaren så är det något man gör i Tyskland, fick jag mig berättat, när det är lite folk på läktaren. Allt för att få bättre stämning.
  Jag tyckte det såg lite småfräckt ut med grönt, vitt och Kroppsemblemet. Och det kändes inte så ödsligt i hallen idag i och med dessa "täcken"
  Lyckat eller ej, tja, men bra att de testar lite nya idéer tycker jag.

  Enormt kul att se Henriksson, det är en spelare som Kropps kommer att ha stor nytta utav. Härligt att han valde Kropps!

  Äntligen är herrarna igång på allvar, som jag har väntat på det.

  SvaraRadera