2010-09-29

ABF Fotoklubb presenterar UDDEVALLA ALMANACKA 2011
(Foto Bror Jacobsson. Han stod uppe på Domus parkeringsdäck och skådade söderut mot Essotappen och Västerbron. Domus invigdes 1968 och bilden bör vara tagen strax efteråt)

För 24:e året i följd kommer nu ABF Fotoklubbs Uddevalla Almanacka. Intresset för Uddevallabilder fortsätter att vara stort vilket inte minst vid Uddevalla Hembygdsförenings berättaraftnar som ofta är praktiskt taget fullsatta.

Fram till och med 2011 års almanacka har fotoklubben använt 312 bilder med gamla motiv från kommunen. En del kommer från privatpersoner, andra från samlingar som fotoklubben har fått. Ofta är fotografen okänd. Även Bohusläns museum har bidragit med en del bilder genom åren.

I årets almanacka kommer fyra bilder från Alban Thorburns samling som fotoklubben för tillfället förvaltar. Tre bilder är från Bror Jacobssons arkiv. Uddevalla SK har lånat ut två bilder och resten kommer från fotoklubbens arkiv.

Fotoklubben gav hösten 2009 ut boken Gamla Uddevalla med gamla bilder. Den finns fortfarande att köpa.

ABF Fotoklubb har sina lokaler på Packhusgatan i Uddevalla och är nu en mycket aktiv fotoklubb med många pågående projekt. Är du intresserad av att vara med i klubben? Ring då 0522-308 76.

Besök fotoklubbens hemsida på adress http://www.abffotoklubb.se/ och e-post abf.fotoklubb@comhem.se //

2 kommentarer:

  1. Högertrafik är det i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Den gamla typen av regplåtar med vilket tyder på att det är innan 1971.

    Vilken otroligt härlig bild förövrigt, om man som jag är av yngre årsmodell så känns det helt konstigt att de vackra veteranbilar man ser ibland idag var vardagsbilar på den här tiden.

    /Christian

    SvaraRadera