2010-09-30

Bartilsgatan 7

Svaret på Jan Aronssons bildgåta var mycket riktigt Bartilsgatan 7. Och Peder Grahn minns också tandläkaren som hade sin mottagning där. Även min tandläkare Henriksson hade mottagning där i huset.

Jag vet inte när huset är byggt men antagligen i början av 1900-talet. //

2 kommentarer:

  1. Dan Turesson2010-10-01 15:56

    Min närmaste kamrat under realskola och gymasium (och fö fortfarande)bodde på tredje våningen. Han byggde en mirrorjolle i källaren. Plastjobben tärde svårt på Henrikssons tålamod när mottagningen fylldes av styrendoft. Vi killar hade måttlig förståelse för att de ljuvliga dofterna av modernt båtbyggeri kunde besvära någon.
    Vissa interiörscener i Björn Runges film "Om jag vänder mig om" är inspelade i lägenheten på tredje våningen. Det var underligt att se filmen och uppleva att detta känner jag igen men varifrån?

    SvaraRadera
  2. Låg inte Deas Pensionat på Bartilsgatan 7 ?

    SvaraRadera