2009-05-01

Sveriges vackraste rastplats?


(Klicka på bilden)

En gång korades rastplatsen vid Hästepallarna till Sveriges vackraste. Förra året stod det klart att den nya överföringsledningen skulle dras om tvärs över Strandpromenaden och via rastplatsen vidare upp mot Bohusgården.

Vid rastplatsen skulle det byggas en pumpstation men den skulle vara så diskret att den knappt skulle synas. Visst, det skall säkerligen planteras träd och buskar och sås gräs så att bättre än så här kommer det säkert att bli. Men kommer man att kunna gömma pumpstationen med dess stora trappa. Faan tro't! //

6 kommentarer:

 1. nån kan hade väl knappast räknat me annat, titta på hur infästningarna till dom övre fästenna till strandpromenads-bron är infästade i berget uppe vid vägen. Stora betongklumpar som knappast smälter in i miljön, hade vart lätt och "fält in" dom i klippan med lite vett o vilja, men det är väl kunnandet som saknas, för det är väl våra politiker som godkänner allt detta.

  SvaraRadera
 2. Ja inte är det vackert. Trappan behövdes den det andra går väl att gömma med växter.

  SvaraRadera
 3. Men allvarligt talat! Sedan den korades och fram till förra året hade den ju totalt förfallit. inte var den något att sukta efter. Trasiga bord i en höjd som gjorde att man inget såg. Inte ska vi väl skönmåla det?! Kansk, kanske den här förändringen kan vändas till något bra! Vi kan påverka så att det blir lite terasser med bord och bänkar, en rastplats värd namnet igen.

  SvaraRadera
 4. Svar till anonym1:
  Nej det är inte politiker som godkänner detaljlösningar.
  Vad det gäller geotekniken och om det är lätt eller inte att "fälla in" kan jag inte svara på men jag har väl en kvalificerad gissning...

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev! Nästan som ett altare! Eller en kultplats för mysiska riter, kanske en konstnärlig installation. En plats för stillsam eftertanke och kontemplation över möjligheterna med planering och projektering. Eller ett minnesmärke över den intima förening som skett mellan Ljungskile och Uddevalla.
  Idag har huset kommit på plats och det var ingen stor upplevelse. Det är som om litet av mystiken försvinner när rörens vulstiga former döljs. Men trappan håller ändå fantasin vid liv: Vad för märkliga aktiviteter i sker denna skrubb? Varför så stor trappa till ett så litet dass? Måste man gå i bredd här? osv. Frågorna är fler än svaren.
  Det saknas bara en ljusskylt...
  Den kan dock mellan april och oktober hämtas från Västerlånggatan och t. ex förses med texten: "SÅ KAN DET GÅ"

  Tänk så mycket spännande vi får uppleva!

  SvaraRadera
 6. Strandpromenaden är ett kostsamt fiasko och överföringsledningens dragning är ett stort skämt som inte gör saken bättre!

  Hur i h-e tänker de som bestämde ledningens dragning?

  Häromdagen var jag nere vid hamnen (Södra hamnen) där strandpromenaden "som vanligt" är stängd där Junoverken har sin utlastningnshamn eller vad det kallas.

  Inga hänvisningsskyltar heller så klart utan vägvisningen pekar glatt bort mot avspärrningen?

  Lätt för oss infödda att hitta förbi men kanske inte helt självklart för andra?

  /Irriterad uddevallare

  SvaraRadera