2009-05-27

Aldrig får man vara riktigt glad


Aldrig får man vara riktigt glad!

Precis i säsongsstarten hände det som inte fick hända. En avloppsledning i parken på Gustafsberg brast och dess vidriga innehåll bubblade upp ur marken på gräsmattan.

Med den sista studentbalen kommande lördag så var det definitivt fel timing. Tur i oturen var dock att vi snabbt fick dit Janne Grävare. Han är ett äss!
Efter att vi igår lokaliserat teleledningarna i backen började han gräva längs den trasiga avloppsledningen idag. Tyvärr har vi inte lyckats få dit någon som kan tala om för oss var elledningarna går. Det skulle ta en vecka och så länge kan vi inte vänta. Telia Soneras kabelutsättning däremot var blixtsnabba. Efter bara en timme var det en gubbe där och målade ut var ledningarna gick.
Och nu på eftermiddagen ser det ut så här. Det var ju inte konstigt att det hände egentligen. Rören består omväxlande av gjutjärn, betong i två olika dimensioner, tegel och plast. Och det var brott på ledningen på ett par ställen.
Får det nu bara vara uppehåll så tror jag att Janne Grävare fixar detta före studentbalen på lördag. Förra året hade han kvällen före den studentbalen grävt upp ett liknande krondike längs badrestaurangens framsida. Dagen efter gick det inte att se att det överhuvudtaget varit grävt där. //

3 kommentarer:

 1. Göte Klingvall2009-05-28 13:50

  Hej !
  Uddevalla Energi Elnät beklagar den dåliga servicen i detta fallet. Vår princip är att akuta kabelvisningar givetvis görs omgående. I detta fallet måste något missförstånd inträffat. Kabelvisning görs dessutom alltid utan kostnad för den som avser att gräva där vi har ledningar. Ring först och gräv sen!

  SvaraRadera
 2. Tänkte väl det! Har du ett bra telefonnummer för framtida ev. behov?

  SvaraRadera
 3. Göte Klingvall2009-05-28 16:20

  Vår driftcentral har telefon
  0522-14146. Kvällstid kommer man till SOS alarm, som vid akuta behov kallar ut beredskap.

  SvaraRadera