2009-05-25

Förlikning om det nedbrunna Backamo sjukhus

PRESSMEDDELANDE

Stiftelsen Backamo Lägerplats och Länsförsäkringar Halland i förlikning angående den nedbrunna sjukhusbyggnaden.

Idag måndagen den 25 maj klockan 09:30 skulle målet mellan Stiftelsen Backamo Lägerplats och Länsförsäkringar Halland avgöras i Halmstads tingsrätt.

Så blir nu ej fallet eftersom Stiftelsen sent i fredags eftermiddag erbjöds 2 miljoner kronor i ersättning, ett belopp man beslutat acceptera.

Enligt Stiftelsens ordförande Per Norberg var man från Stiftelsens sida helt inställd på rättegång eftersom motparten tidigare erbjudit ett försumbart belopp. Det erhållna beloppet är visserligen långt från vad man krävde men från Stiftelsens sida ser man det som en seger.

Ambitionen är alltjämt att sjukhusbyggnaden skall återuppbyggas – nu återstår att se hur långt det erhållna beloppet räcker.

Ytterliggare upplysningar ges av:
Stiftelsens ordförande Per Norberg tel 0520 88131
Advokat Lennart Borgland tel 0522 10190

1 kommentar:

  1. Nu har man chansen att bygga upp detta sjukhus på en bättre plats. Backamo är nog inte den mest tillgängliga platsen vi har. Ett förslag är att bygga upp byggnaden i närheten av Försvarsmuseumet i regementsparken. Trots allt är det samma verksamhet och ffa - med en CENTRAL placering kan man få in mer medel !!!

    SvaraRadera