2009-05-11

Bohuslänguider på Gustafsberg


Under våren har föreningen Bohusläns guider förkovrat sig i Gustafsbergs historia och ikväll var det grande final. Och givetvis skedde det i form av guidning inom Gustafsbergsområdet.
Föreningen har vid ett antal sammankomster förkovrat sig i Gustafsbergs historia. Det har varit i grupp och enskilt som man arbetat med kunskapsinhämtning. Och jag har fått vara med på ett hörn.

Och dagen till ära hade man klätt upp sig i tidstypiska kläder, dvs från badsocietetens tid på Gustafsberg. Ja, till och med före den tiden för Anders Knape (1720 - 1786) i egen hög person var med och berättade om sig själv och tiden på Gustafsberg.

(Håkan Karlén som Anders Knape)

Guiderna hade fördjupat sig i varsin bit av Gustafsbergs historia och sammantaget när vi vandrade runt så blev det en väldigt fin helhet. Här fick man på en dryg timme det mesta av den spännande platsens historia.
Och de här två societetsdamerna (Eva Borge och Marianne Petersson) gjorde stor succé med sitt badortsskvaller.

Jag blev djupt imponerad av allt som guiderna hunnit gräva fram om Gustafsberg och inte minst sättet de förmedlade det på. Och den saken är klar, att Bohusläns guider skulle själva kunna arrangera en badortsdag.

Och vill någon nu ha en professionell guidning på Gustafsberg eller annorstädes, så är det bara att kontakta Bohusläns guider http://www.bohuslanguide.se/ //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar