2009-05-23

Luften är full av det


Luften är full av det. De senaste veckorna har luften varit full av flygande dammtussar. Det har varit så mycket att man nästan fått tänka på att hålla munnen stängd.
Häromdagen då jag, som jag brukar, parkerade i Sparas (ICA-affären vid Edingsvägen) garage för att handla låg det drivor av det på golvet i garaget. Det såg ut som små drivor av is, innan jag förstod vad det var.
Och idag hittade jag dessa "snödrivor" under min cykeltur.
Men vad är det? På lokalradion häromdagen pratade man om det och sa att det var poppelpollen?
Jag har dock svårt att tro det för så mycket popplar finns det ju inte. Det måste komma från något annat trädslag. Någon som vet?
Jag har aldrig sett något liknande, vad det nu är. //

11 kommentarer:

 1. Det kommer från salixarter, sälg. En märklig explosion just i år.
  Dan Turesson

  SvaraRadera
 2. "Så många popplar finns ju inte"...
  i Sverige. Det finns gott om den i Tyskland, Danmark. Kan det komma därifrån?

  SvaraRadera
 3. Håller med Dan, det är sälg, men också asp och de få balsampoppel vi har. En kombination av alla tre i en mängd vi aldrig skådat.

  SvaraRadera
 4. Aspen är en stor bov i detta drama. De är som stora dammvippor i skogen nu, med den skillnaden att de "utsöndrar" detta damm...

  SvaraRadera
 5. Hos oss är det bara sälg, som fröar men andra säger aspar. Enligt en tidningsnotis var det pil?

  SvaraRadera
 6. Kan du inte ta kontakt med Jan Uden han har säkert ett bra svar.

  SvaraRadera
 7. Det är väldigt mycket av detta i luften kring Tureborg, även högst upp i höghusen så virvlar det runt så att man måste ha fönstren stängda om man inte vill ha fullt av det i lägenheterna.

  SvaraRadera
 8. Det är inte bara i Uddevalla det pågår. Under en resa igår la jag först märke till det i Värmland, och sedan pågick det hela vägen ner. Verkade till största delen vara sälgen som är skyldig

  SvaraRadera
 9. Det är likadant i Nordtorp. Här är det sälgen som är den stora boven. Annars brukar vi ha mest ont av björkar. Frömjölet kommer alltid någon dag efter jag oljat trädgårdsmöbler och altan. Det blir som sandpapper på ytan. I år har jag inte oljat än.

  SvaraRadera
 10. Marlene Johansson2009-05-26 16:47

  Kan meddela att det är likadant i Stockholm oxå

  SvaraRadera