2009-05-15

Mera VeraAlltid påpasslige Jan Aronsson skickade mig det här vykortet. Som synes står Vera inte på någon av de platserna som hon gör på bilderna i det föregående inlägget. //

5 kommentarer:

 1. rolf ohlson2009-05-15 14:31

  Jag minns att Vera stod på denna plats. Jag har har tagit en bild på Vera där. Det var i mitten av femtiotalet. Den bilden har du fått av mig för ett par år sedan, men det är ju omöjligt att minnas alla bilder. Ditt bildregister är ju verkligen omfattande.
  Hoppas Vera kommer fram ur buskarna och får en mer passande plats snarast.

  SvaraRadera
 2. Jag vill minnas att det stod en staty av en naken flicka på Göteborgsvägen ungefär där pizzerian som ligger nära Folkets hus är idag. Vill dessutom för mig att det fans även en pojkstaty där.

  SvaraRadera
 3. De två , flickan och pojken har stått vid en fastighet på Husebergsgatan senare, men är borta sedan en tid.

  Ann O´Nyhm

  SvaraRadera
 4. Vad jag minns så var dom två statyerna av vit sten eller vit marmor, och dom stog i rabatterna framför gamla Brands bil. O visst var det en pojk o en flicka.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Är det någon som kanske känner till en skulptur av luterkort som har namnet "Vera i turban" och som kom till ca 1952. En naken flicka
  i turban alltså. Min fru Verna som bodde i Traneberg då var modell och fick en slant för det. Luterkort hade sin verkstad i Tranan då. Den lär finnas någonstans i någon stad - men var !
  Hälsningar
  ulf och verna lindstedt
  u.lindstedt@telia.com

  SvaraRadera